Spring til indhold

Natur(lig) vin VS såkaldt konventionel vin med Anders Selmer

Diverse: Gastronomi

Hvad er naturvin ?. · Adskiller naturvin sig fra økologisk og biodynamisk vin?. · Er naturvin mere bæredygtige end andre vine?. · Hvem og hvor laver man naturvin?. ·.

Er du nysgerrig på naturvin, men føler dig lidt forvirret over alle de begreber der følger med vinen når du bestiller på en af tidens mange vinbarer, så har du mulighed for at lære fra en stor Mester.

Anders Selmer satte i 2003 de første naturvine på kortet på noma og har siden på Kødbyens fiskebar sendt uendelig mange flasker af såkaldt naturvin over disken. Men hvad mener han egentlig om naturvin?

Det siges at Danmark ubetinget er det land hvor naturvinen spiller den største rolle, og det startede alt sammen da Noma i sin spæde start valgte at bruge naturlige vine som følgesvende til deres Nye Nordiske Køkken. Siden dengang har, hvad mange opfattede som et modefænomen virkelig etableret sig, især i København. Vinene der helt klart havde mange børnesygdomme, er nu også langt bedre, og nygerrigheden for disse vine er stor, også udenfor Nørrebro, der må siges at være det københavnske naturvins mekka.

Vi prøver til denne smagning at besvare nogle helt enkle spørgsmål i et univers der er meget udefineret, men lad det være sagt med det samme. Naturvin er ikke nødvendigvis Vin med klumper i. Nogle af verdens bedste vine kalder sig naturlig vin.

Anders Selmer:

Anders er en af Københavns mest erfarne somelliers. Han er direktør, konceptmager for Kødbyens Fiskebar, Musling Bistro og Mesteren & Lærlingen

Han var i sin tid med til at bære Noma frem som blandt andet restaurantchef og sommelier, ligesom han også har TyvenKokkenHansKoneOgHendesElsker i bagagen.