Spring til indhold

Bare et menneske - et opgør med det snævre normalitetsbegreb

Diverse: Foredrag

Bare et menneske. Et opgør med det snævre normalitetsbegreb. Vidste du, at 40 % af 19-årige piger 20 % af 19-årige drenge selv rapporterer at have oplevet sig voldsomt psykisk udfordret?

Hver tredje dansker får en psykiatrisk diagnose i løbet af livet, men en diagnose er blot et øjebliksbillede - ikke en endegyldig definition af, hvem du er.

Kom med til et inspirerende foredrag med Peter Lund Madsen Freja Sangild Boysen, hvor de sammen dykker ned i, hvad der sker i den unge hjerne, hvordan vi kan forstå håndtere psykiatriske diagnoser, mens de udfordrer den traditionelle opfattelse af normalitet. Freja deler sin egen rejse gennem psykiatrien, hvor hun lærte at navigere i en verden, der stemplede hende som "unormal." I dag arbejder hun med at skabe håb handlemuligheder for unge, der står over for lignende udfordringer.

Peter Lund Madsen vil med sin dybdegående viden om hjernen psykiatrien forklare, hvorfor det er normalt at føle sig mentalt udfordret som ung, hvordan vores "unormalitet" kan være en styrke. Han vil så belyse, hvad der sker i hjernen under mentale udfordringer som angst, ADHD, autisme spiseforstyrrelser.

Alt for mange unge føler, at de ikke passer ind. Men det er forkert. Hør hvorfor, når Freja Peter vil besvare spørgsmål som: - Hvorfor bliver hjernen nogle gange udfordret?
Hvorfor er det så svært at være ung i dag?
Hvorfor er fællesskaber så vigtige?
Hvad er en psykiatrisk diagnose egentlig?
Og hvordan kan vi finde håb, selv når det er allersværest?

Med en mere nuanceret forståelse af hjernen hvordan den påvirker vores mentale sundhed, kan vi sammen gøre op med det snævre normalitetsbegreb. Vi glæder os til at se dig!