Kom og mød biavlerne på Hjerl Hede: De befinder sig ved museets indgang, hvor de står klar med en masse udstyr, inspiration og gode fortællinger. D et er spændende og lærerigt for både børn og voksne.
Mød biavlerne på Hjerl Hede i weekenden 17.-18. august 2024
Denne weekend kan du møde biavlerne på Hjerl Hede. De befinder sig ved indgangen, hvor de står klar med en masse udstyr, inspiration og gode fortællinger.
Det er spændende og lærerigt for både børn og voksne. Oplev blandt andet:
Se honningen fra Hjerl Hedes bistader blive slynget på gammeldags vis
Børn må gerne være med til at slynge honningen
Smagsprøver på nyslynget honning
Observationsstaden, hvor der er frit kig ind til de arbejdende bier. Prøv at finde dronningen derinde!
Salg af honning, blommesirup og lys af bivoks
Få inspiration og et historisk indblik
Biavlerne fortæller om den historiske biavl, og de viser mange af de gammeldags redskaber med, som førhen blev brugt til biavl.
Se hvordan staderne var bygget op, hør om hvordan honningen blev høstet - og få inspiration til, hvordan du kan bruge honning og andre produkter fra de flittige, små bier.
Kig efter bierne ude i museet
I præstegårdens æblelund og ved kroens køkkenhave kan du se bistaderne, hvor bierne sværmer rundt, travlt optaget af at lave honning og samle pollen.
Skovsgårde Kro, som stammer fra Fyn, er indrettet som i 1865. Dengang stod kromutter for indsamling af honning, som var en vigtig ingrediens i mjød - og en god erstatning til sukker, som var meget dyrt.
Mød biavlerne på Hjerl Hede i weekenden 17.-18. august 2024
Denne weekend kan du møde biavlerne på Hjerl Hede. De befinder sig ved indgangen, hvor de står klar med en masse udstyr, inspiration og gode fortællinger.
Det er spændende og lærerigt for både børn og voksne. Oplev blandt andet:
Se honningen fra Hjerl Hedes bistader blive slynget på gammeldags vis
Børn må gerne være med til at slynge honningen
Smagsprøver på nyslynget honning
Observationsstaden, hvor der er frit kig ind til de arbejdende bier. Prøv at finde dronningen derinde!
Salg af honning, blommesirup og lys af bivoks
Få inspiration og et historisk indblik
Biavlerne fortæller om den historiske biavl, og de viser mange af de gammeldags redskaber med, som førhen blev brugt til biavl.
Se hvordan staderne var bygget op, hør om hvordan honningen blev høstet - og få inspiration til, hvordan du kan bruge honning og andre produkter fra de flittige, små bier.
Kig efter bierne ude i museet
I præstegårdens æblelund og ved kroens køkkenhave kan du se bistaderne, hvor bierne sværmer rundt, travlt optaget af at lave honning og samle pollen.
Skovsgårde Kro, som stammer fra Fyn, er indrettet som i 1865. Dengang stod kromutter for indsamling af honning, som var en vigtig ingrediens i mjød - og en god erstatning til sukker, som var meget dyrt.