Spring til indhold

Livestream: Er grundloven god nok?

Diverse: Foredrag

Under overskriften "Forstå verden med forskere" tilbyder Aarhus Folkeuniversitetet er række online livestreams. Her deler engagerede forskere og faglige eksperter deres viden. Ved aftenens foredrag vil højesteretspræsident Jens Peter Christensen, der genn.

Da Frederik 7. underskrev Grundloven den 5. juni 1849, var det officielt markeringen af enden på enevælden. Og selvom vi måske ikke tænker over det til dagligt, så spiller Grundloven en helt central rolle for den måde, vores samfund er bygget op på.

Men hvert år kommer der nye bud fra både eksperter og politikere på, hvordan Grundloven kunne blive mere tidssvarende - særligt i disse år, når det kommer til emner som ligestilling, klimakrise og sekularisering. Spørgsmålet er, om det giver mening at kaste sig ud i den omfattende proces, det vil være at ændre på det fundament, som det danske demokrati hviler på?

I forbindelse med grundlovsdag den 5. juni i år har han udgivet bogen 'Grundloven - nerven i vores demokrati og retsstat' (Gyldendal), hvor han på en letforståelig måde fortæller om grundlovens 89 paragraffer.

Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og varer cirka en time fordelt på 45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.