Spring til indhold

Fra høst til sundt vinterforråd

Diverse: Undervisning

Selvforsyning: Hvordan kan du opbevare din høst/indkøb til vinteren? Lær simple metoder som fermentering, henkogning, tørring og syltning. Har du alt for mange bønner, kål eller rødbeder fra din have?

Eller fandt du et godt efterårstilbud i supermarkedet?Jeg vil gerne dele ud af mine simple metoder til at opbevare maden gennem hele vinteren. Du vil få smag for selvforsyning og lækkert mad. At lave din egen tomatsauce eller sauerkraut, og at spise af egen avl vinteren igennem, er nemmere end du tror.
Du lærer noget om: Frysning af grøntsager Fermentering af kål Henkogning af tomater / tomatsauce Tørring af frugt Syltning af grøntsager Opbevaring af råvarer Hvordan du giver din opbevaring de bedste betingelser for at lykkes
Vi skal selvfølgelig selv i gang. Med opsmøgede ærmer sætter vi fingrene i råvarerne, så vi får håndværket helt ind under huden. Med udgangspunkt i gode råvarer, snitter, masserer og sammensætter vi forskellige retter.Efter kurset vil du kunne fortsætte derhjemme, så det kan blive en del af hverdagsmaden eller til festlige lejligheder. Resultaterne er både sunde og velsmagende, og det er en oplagt måde at få mere smag ind i et plantebaseret køkken.
VÆRD AT VIDEDu behøver ingen forudgående erfaring; alle er velkomne - bare medbring nysgerrighed og lysten til at kaste dig ud i dette madunivers.Målet er at give dig værktøjer og inspiration til at komme i gang.
Økologiske råvarer fra vores egen have, smagsprøver, te & kaffe er inkluderet i prisen.Der vil også være mulighed for at få en lille rundvisning på vores permakulturgård.
Send mig en mail, hvis du gerne vil vide mere perlbach2020@gmail.com
PRAKTISKE TING + TILMELDING
Pris: 590 kr / Max. 8 deltagere. Hvis prisen er over dit budget, skriv til mig og vi finder en løsning.
Adresse: Brunbankevej 9, Viborg
Tilmelding senest d.14.september
Din plads er reserveret, når depositum på 200 kr. er modtaget. Resten af beløbet betales senest d.14.september.
Mobilepay 71797507 - husk besked med dit navn + kursus
Overførelse: Sydbank, Regnr: 6812 Kontonr: 0001142654 - husk besked + mail adresse.
Ved afbud fra dig: Skal ske senest d.14.september, før arrangementet for at få refunderet det indbetalte. Herefter beholdes alt det indbetalte.
Hvis jeg måtte aflyse, tilbagebetales det fulde beløb.MEDBRING
Det er vigtigt, at du medbringer 2-3 sylteglas med patentlåg, der kan rumme op til 0,5 liter, samt en god snittekniv, et skærebræt og et viskestykke.
Hav tøj og sko på efter vejret, da vi arbejder ude under et halvtag.
Bio
Anja Perl arbejder som Natur + Livs Coach.
Hun beskæftiger sig med den indre og ydre natur for at afstemme dens balance, og hvordan vi bedst kan bidrage med vores færdigheder til et afbalanceret, sundt og glad liv med os selv, med hinanden og verden omkring os. www.anja-perl.comHun er udpræget ude-menneske og bor på en gård ved Viborg, hvor der er fokus på permakultur, bæredygtighed og selvforsyning. www.perlbach.dk.