Spring til indhold

Biodiversitet og invasive arter langs strand, kyst og fjord

Diverse: Natur

Blå Flag arrangement: Invasive arter udgør en betydelig trussel mod biodiversiteten i vores kyst- og havmiljø. Men hvad er en invasiv art egentlig? Hvor stammer de fra, og hvorfor er de uønskede? Og kan de bruges til noget?

Formålet med dagen ved Lyndby er at øge bevidstheden i befolkningen om invasive arter og deres potentielle påvirkning af biodiversiteten, samtidig med at der er et ønske om at inspirere og motivere alle til aktivt at deltage i bekæmpelsen af invasive arter, og dermed få en forståelse for forvaltningen af vores kyst- og havnatur. Temaet foldes ud i små oplæg, og i fællesskab forsøger vi at finde og/eller fange nogle af dem der er uønskede i vores natur og havmiljø. Det gælder fx Pensel-klippekrabben, Asiatisk strandkrabbe, Amerikansk ribbegople mv. Blandt planterne gælder det Rynket rose og blandt leddyrene går "jagten" ind på Harlekinmariehøne og Orangemejer i træer og buske langs kysten. Der vil blive opmuntret til at lave dejlig krabbesuppe ud af de fangne (forhåbentlig mange) krabber, og hertil får alle interesseret en komplet opskrift.

Der vil forud for arrangementet blive forsøgt fanget fx Sortmundet kutling og diverse krabbearter til fremvisning ved arrangementet, men om det lykkedes, må tiden vise. Et større antal waders i forskellige størrelser til både voksne og børn vil være til rådighed sammen med andet udstyr til fangst mv.

Arrangementet er gratis og åbent for alle - lokalbefolkningen, familier mv., men kræver tilmelding.

Tid: kl. 10.30 - 13.00.

Mødested: Shelterpladsen ved Lejre Havkajak, Hornsherredvej 222 - Lyndby - 4070 Kirke Hyllinge.

Formidler: Naturformidler Lars Holm Hansen fra Naturkontakt
Deltagerantal max: 30 pers.

Emneord: Naturformidling, biodiversitet, invasive arter, bekæmpelse, krabbesuppe

Arrangeret af Lejre Kommune.