Spring til indhold

Fermentering

Diverse: Undervisning

Er en gammel konserveringsmetode, hvor man benytter grøntsagernes egne sukkerstoffer til at konservere.

Ved en fermentering omdanner mikroorganismer - som f.eks. mælkesyrebakterier - sukkeret i grøntsager til bl.a. mælkesyre, eddikesyre og kuldioxid. Det gør fødevaren sur og beskytter mod vækst af uønskede forrådnelsesbakterier og sygdomsbakterier, som ikke kan vokse i tilstrækkeligt sure fødevarer.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at mælkesyrebakterierne har gode muligheder for at vokse i fødevaren, og at de uønskede mikroorganismer, der også findes naturligt på grøntsagerne, har mindre gode muligheder.

På kurset skal vi arbejde med grundmetoder til at fermentere grøntsager, som konserveringsmetode og smagsgiver. Vi skal både arbejde med produkter, der er fermenteret på forhånd, og vi skal selv prøve kræfter med at fermentere.

Medbring


Drikkevarer, forklæde, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv og forklæde

Værd at vide


Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads

Underviser: Paw Nielsen
Hold: 2440035.