Spring til indhold
Arkiv: Overstået event

Dix. En teaterinstallation i det skjulte. En 20'er fest der afslører krisernes magt og magi

Teater: Anden forestilling

Baseret på den tyske billedkunstner Otto Dix' billeduniverser og karakterer fra 1920'erne, og installeret i nødhospitalet under det gamle amtssygehus på Tage Ha.

Hver aften åbner vi dørene til en anden verden. En lille intim skare af publikum bliver hensat til en tid, hvor nye fællesskaber opsøges og hvor festen går hånd i hånd med krigen, kriserne og traumerne.

DIX er en tragisk kabaret, et psykologisk eksperiment og en bizar fest spundet ind i et stærkt sensorisk univers.

Her skaber Teater Fluks og Teater Carbon v. Isabelle Reynaud et immersiv tværkunstnerisk performanceformat i et teatralsk univers, der tager udgangspunkt i den tyske billedkunstner Otto Dix' billedunivers fra 1920'erne. Hans personlige førstehåndsskildringer fra Første Verdenskrigs grusomheder og de kollektive krigstraumer samt de vilde fester og grænsesøgende personligheder, som også prægede perioden, bliver udgangspunktet for forestillingen.

Publikum bliver taget imod i en hemmelig festklædt kælder transformeret om til en bizar natklub med både livemusik og bar. Her er plads til at danse og feste, men det er også herfra at et værtspar leder små grupper af publikum ud i mindre tilstødende rum.

Krig, kriser og fest

I DIX tager Teater Fluks og Teater Carbon v. Isabelle Reynaud fat i tematikkerne fra mellemkrigsperioden, og hvordan de i dag atter er aktuelle. Forestillingen giver sig i kast med et af de helt store og klassiske spørgsmål i kunsten: Hvad vil det sige at være menneske, og hvordan agerer vi under pres i krisetider? Netop det spørgsmål er igen blevet uhyggelig relevant - for selvom det er 100 år siden Otto Dix portrætterede sin samtid, står vi igen i en krisetid med en krig på europæisk jord, en økonomi på katastrofekurs igen og med efterdønningerne fra endnu en omfattende pandemi.

Som maler havde Otto Dix en enestående evne til at afsløre sine karakters levede liv. På samme måde vil vi i vores iscenesættelse træde ind bag karakterernes facade til deres personlige fortælling. Vi vil lade publikum kigge direkte ind i sjælen på dem og dermed føre publikum nærmere til essensen af at være menneske og imødekomme de sår og traumer, som krigens grusomheder og krisetider medfører.

Billleter og spilletider

Forestillingen spiller fra 19. januar - 4. februar.