Hvad betyder fred for os?Det skal vi sammen undersøge i denne interaktive madlavningsworkshop hvor vi skal lave den historiske ret: fredsfisk.Fredsfisk blev skabt under 2. verdenskrig, da det var farligt for danske fiskere at sejle ud på havet for at.
Fange fisk. Derfor erstattede man fisken i fiskefiletten med pastinak. Oprindeligt kendt som "krigsfisk", er denne ret et vidnesbyrd om dansk opfindsomhed i svære tider, hvor knaphed tvang folk til at tænke kreativt.Mens vi tilbereder fredsfisk-middagen sammen, vil vi reflektere over fredens betydning i en tid præget af konflikter og klimaudfordringer. Dine værter er Emilie og Caroline fra kokkeduoen Tallerkensmæk, og vi glæder os til en aften hvor mad og fred smelter sammen.Tallerkensmæk er dedikeret til at fremme bæredygtig madlavning. Vi tilbereder udelukkende plantebaserede retter med økologiske og sæsonbetonede ingredienser, hvilket ikke kun er godt for miljøet, men også giver en autentisk smagsoplevelse. Menuen som I sammen vil skabe er:HOVEDRETSaftig plantebaseret fredsfisk lavet af pastinakker, serveret med cremet persillesovs, møre økologiske kartofler og en sprød sæsonbestemt æble/fennikel salat.DESSERTSmørbagt tærte med syrlige økologiske rabarber og søde æbler fra lokale producenter, serveret med hjemmelavet plantebaseret vaniljeis.
Fange fisk. Derfor erstattede man fisken i fiskefiletten med pastinak. Oprindeligt kendt som "krigsfisk", er denne ret et vidnesbyrd om dansk opfindsomhed i svære tider, hvor knaphed tvang folk til at tænke kreativt.Mens vi tilbereder fredsfisk-middagen sammen, vil vi reflektere over fredens betydning i en tid præget af konflikter og klimaudfordringer. Dine værter er Emilie og Caroline fra kokkeduoen Tallerkensmæk, og vi glæder os til en aften hvor mad og fred smelter sammen.Tallerkensmæk er dedikeret til at fremme bæredygtig madlavning. Vi tilbereder udelukkende plantebaserede retter med økologiske og sæsonbetonede ingredienser, hvilket ikke kun er godt for miljøet, men også giver en autentisk smagsoplevelse. Menuen som I sammen vil skabe er:HOVEDRETSaftig plantebaseret fredsfisk lavet af pastinakker, serveret med cremet persillesovs, møre økologiske kartofler og en sprød sæsonbestemt æble/fennikel salat.DESSERTSmørbagt tærte med syrlige økologiske rabarber og søde æbler fra lokale producenter, serveret med hjemmelavet plantebaseret vaniljeis.