Spring til indhold

Børns følelser i skilsmissefamilien

Diverse: Foredrag

Terapeut og inklusionsvejleder Carsten Møller fortæller om børns følelser i skilsmissefamilier, og om hvordan voksne kan møde børnenes følelser.

Skilsmisse vender alt, hvad der er trygt og kendt, på hovedet. Intet er, som det plejer at være. Alt det, som børnene tidligere kendte som deres hverdag og som deres familie, forsvinder og skal defineres, accepteres og forstås på ny.

Børn gør en stor, omsorgsfuld og ihærdig indsats for skabe sammenhæng i deres delte hverdag, men fortæller at de ofte føler sig alene med overvejelser og bekymringer som knytter sig til deres "deleliv".

I en skilsmissegruppe fortalte en pige: "Jeg føler mig ensom, når der er skiftedag fra min mor til min far eller far min far til min mor. Den første dag føler jeg mig ensom og har brug for tid til at passe ind det nye sted."

I oplægget kommer Carsten Møller ind på, hvad det kan betyde for børnene og hvordan man kan forstå og møde børnenes følelser derhjemme, i børnehaven, i skolen og i skilsmissegrupper.

Efter oplægget fortæller centerleder Pernille Helbo kort om Frivilligcenter Odders selvhjælps- og netværksgrupper for børn, unge og voksne.

Tilmelding: Til Frivilligcenter Odder på post@frivilligcenter-odder.dk eller 3084 3480 senest d. 1. november 2024. Det er gratis at deltage.

Oplægsholder: Carsten Møller har i 24 år arbejdet på Sødalskolen i Brabrand som klasselærer og inklusionsvejleder med både fokus på læring og trivsel. Han er uddannet Somatic Experiencing Practitioner og regressionterapeut og laver terapi med børn, unge og voksne. Terapien med børn tager udgangspunkt i det ressourcefyldte og legen.

Carsten er medskaber af Bo eller FACE:IT, som er et dialogværktøj til at arbejde med følelser. Han laver kursusdage og oplæg for institutioner, skoler, forældre, PPR mm. om ovenstående. Carsten er også tilknyttet Frivilligcenter Odder som frivillig gruppeleder for børnegrupper.