Er det egentlig sundt at drikke meget kaffe? Læge og ekspert i kaffe, Kjeld Hermansen gæster Ringe Bibliotek og giver svar på spørgsmålet.
Hele 86% af danske mænd og 76% af danske kvinder drikker kaffe. Og med et gennemsnit på tre-fire kopper om dagen er vi blandt verdens mest kaffedrikkende nationer i stærk konkurrence med vores nordiske naboer.
Faktisk drikker vi så meget kaffe, at det er vigtigt at finde ud af, om det nu også er sundt. For de mørke dråber indeholder mere end 100 potentielt bioaktive stoffer, som hos kaffedrikkere kan have forskellige biologiske effekter på kroppen. I moderate mængder kan de faktisk virke positivt på menneskets helbred ved at nedsætte risikoen for diabetes, hjertekarsygdomme og kræft.
Kjeld Hermansen er forfatter til bogen 'Kaffe' i serien Tænkepauser fra Årshus Universitetsforlag. Han vil oprulle kulturhistorien om danskernes yndlingsdrik fra kaffetræerne på den etiopiske højslette til rationeringen under Anden Verdenskrig, og klarlægge de sociale forskelle i kaffeindtaget og fortælle om produktionen blandt de bønder i Brasilien, der dyrker det, vi alle drikker.
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge.
Hele 86% af danske mænd og 76% af danske kvinder drikker kaffe. Og med et gennemsnit på tre-fire kopper om dagen er vi blandt verdens mest kaffedrikkende nationer i stærk konkurrence med vores nordiske naboer.
Faktisk drikker vi så meget kaffe, at det er vigtigt at finde ud af, om det nu også er sundt. For de mørke dråber indeholder mere end 100 potentielt bioaktive stoffer, som hos kaffedrikkere kan have forskellige biologiske effekter på kroppen. I moderate mængder kan de faktisk virke positivt på menneskets helbred ved at nedsætte risikoen for diabetes, hjertekarsygdomme og kræft.
Kjeld Hermansen er forfatter til bogen 'Kaffe' i serien Tænkepauser fra Årshus Universitetsforlag. Han vil oprulle kulturhistorien om danskernes yndlingsdrik fra kaffetræerne på den etiopiske højslette til rationeringen under Anden Verdenskrig, og klarlægge de sociale forskelle i kaffeindtaget og fortælle om produktionen blandt de bønder i Brasilien, der dyrker det, vi alle drikker.
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge.