Spring til indhold

Spor fra besættelsestiden - Guidet vandring på Bispebjerg Kirkegård

Diverse: Foredrag

Den store kirkegård i Nordvestkvarteret i København, er nok den kirkegård i Danmark rummer flest forskelligartede spor fra besættelsestiden.

Derfor giver en vandring her et helt særligt indblik i de fem "forbandede" år" fra 1940-1945, og et indblik i hvordan kirkegården er et helt særligt sted ift. den måde besættelsestiden mindes på.
På den guidede vandring med fortællinger undervejs, kommer vi forbi mindesmærker, gravmonumenter og særlige afdelinger som bl.a. rummer historier om modstandskamp, fredningen af frihedskæmpergrave, deportationen af dansk politi, samarbejdspolitikkens sammenbrud, Sovjettiske soldater i DK, bombningen af Shellhuset, kz-lejre, tyske flygtninge og ikke mindst individuelle modstandsfolks gerninger og skæbne.Din guide er Stefan Gjelstrup Sørensen. Jeg er mangeårig guide og er uddannet historiker med speciale i besættelsestiden, og ikke mindst de mindesmærker og den mindekultur som knytter sig til den. Pt. arbejder jeg også som guide i Mindelunden i Hellerup, og har tidligere arbejdet med kulturhistorisk formidling for Københavns Kommunes Kirkegårde, hvorfor jeg kender Bispebjerg Kirkegård særdeles godt.Mødested: Indenfor hovedindgangen ved Frederiksborgvej 125 ved plænen foran krematoriet.