Spis din historie ved seniorforsker Caroline Nyvang og arkivar Anna Katrine Werge Bønnelycke.
Spis din historie del 1: Historien om dansk mad
Hvad er ægte dansk mad?
Det spørgsmål har vakt heftig debat i mere end 150 år. Foredraget giver indblik i, hvordan vi gennem tiden har diskuteret og defineret dansk madkultur, og hvordan forskellige forestillinger har påvirket vores forhold til den mad, vi spiser.
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hendes forskning fokuserer på oversete aspekter af dansk madhistorie. Det har hun senest skrevet om i bogen Stegt flæsk med persillesovs, der udkom ved Århus Universitetsforlag i 2022.
Spis din historie del 2: Rettens rødder
De fleste har en holdning til, hvordan traditionelle retter skal smage, og hvornår de skal spises. Men hvor stammer retterne egentlig fra? Og har de altid smagt, som de gør i dag? Foredraget følger de tråde, der binder det kulinariske Europakort sammen og bevæger sig tilbage til rødderne af nogle af vores traditionsrige retter.
Anna Katrine Werge Bønnelycke er arkivar ved Gentofte Lokalarkiv. Foruden lokalhistorie er hendes særlige interessefelt madhistorie, og hun har kokkereret sig igennem historien fra middelalderen og frem til i dag.
Bestil billet(ter) (gratis).
Spis din historie del 1: Historien om dansk mad
Hvad er ægte dansk mad?
Det spørgsmål har vakt heftig debat i mere end 150 år. Foredraget giver indblik i, hvordan vi gennem tiden har diskuteret og defineret dansk madkultur, og hvordan forskellige forestillinger har påvirket vores forhold til den mad, vi spiser.
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hendes forskning fokuserer på oversete aspekter af dansk madhistorie. Det har hun senest skrevet om i bogen Stegt flæsk med persillesovs, der udkom ved Århus Universitetsforlag i 2022.
Spis din historie del 2: Rettens rødder
De fleste har en holdning til, hvordan traditionelle retter skal smage, og hvornår de skal spises. Men hvor stammer retterne egentlig fra? Og har de altid smagt, som de gør i dag? Foredraget følger de tråde, der binder det kulinariske Europakort sammen og bevæger sig tilbage til rødderne af nogle af vores traditionsrige retter.
Anna Katrine Werge Bønnelycke er arkivar ved Gentofte Lokalarkiv. Foruden lokalhistorie er hendes særlige interessefelt madhistorie, og hun har kokkereret sig igennem historien fra middelalderen og frem til i dag.
Bestil billet(ter) (gratis).