Spring til indhold
Arkiv: Overstået event

Bål, sommerbuk og skovens råvarer - eksklusiv vild mad-event

Diverse: Ekskursion

Tag med til en aften, hvor I sammen med NaturKulturVardes to vild mad-formidlere Jonas Gadgaard og Morten Vinding fordyber jer i naturens råvarer og hygger med fællesspisning i det fri.

Jagten på den røde sommerbuk er i fuld gang og leverer noget af det lækreste vildtkød, der findes. De vilde planter og urter i naturen er på toppen netop nu, hvilket betyder et rent slaraffenland for os, der kan lide at sanke i naturen.

Det hele krydres med frisk luft, brænderøg og ikke mindst et lille strejf af humor i NaturKulturVardes helt nye og lækre udekøkken. Arrangementet afsluttes med fællesspisning under åben himmel.

Aftenen er bygget op på at forvandle en nyskudt sommerbuk til det lækreste måltid.

Vi slagter og parterer, så vi får de bedste udskæringer fra sommerbukken. Vi sanker vilde planter og urter omkring Den gamle Skovfogedbolig, så vi kan tilberede de friskeste og lækreste vilde urter til aftenens menu. Vi tilbereder, spiser og hygger os i fællesskab.

Vi lover, at det bliver en aften i skoven med bål og lækker mad, I sent vil glemme.

Aftenens højdepunkter

· Sanketur omkring Den gamle Skovfogedbolig - hvilke vilde planter og urter er gode og kan spises netop nu.

· Forlægning og finpatering af nyskudt sommerbuk.

· Tilberedning af de bedste udskæringer fra bukken.

· Fællesspisning.

Dagens menu

· Forret - snackpizza fra brændefyret stenovn med vildeurter og lokal ost fra Tistrup Mejeri.

· Hovedret -bukkefilet flamberet og grillet over åben ild, dyrekølle røget og spidstegt, nye kartofler samt naturens vilde urter.

· Dessert - skovmærke råcreme, rabarber og crumble.

Mødested: Stakladen v. Gl. Skovfogedbolig, NaturKulturVarde, Roustvej 111, Varde.

Bemærkninger: Man medbringer selv drikkevarer.