Spring til indhold

Projekt Hus - Birkerødfesten

Diverse: AndetÅrets lokalbrag: "Birkerødfesten".

Visionen for Birkerødfesten er at arrangere en lokal forankret Birkerødfest, der placerer sig i centrum af et tredimensionelt koordinatsystem med akserne fortid og nutid, ung og gammel, forpligtende og frivillige fællesskaber - alt sammen på et leje af fis og ballade, god mad og musik.

Det skal være festligt og lokalt, det skal være en fest hvor fortid og nutid mødes, og hvor ung og gammel har lyst til at være sammen. Og som man sagde om de første fester i Projekt Hus tilbage i 1970'erne: Der skal mad og musik til - derfor:

Kl. 17-19: "Fællesspisning" (skynd dig, der er 200 pladser).

Restaurant Mantzius laver Coq Au Vin med masser af fyld og deres gode brød til - og vi dækker op i foryeren.

Kl. 20:00: "Lokalt ungdomsband" (navnet følger)

Kl. 20:45: "Birkerød Allstarz" bestående af musikere med relation til Birkerød (Simon Harder (Bistrup), Claus Bjerregaard (fraflytter), Niels Ratzer (tilflytter), Nils Krøyer (Birkerød) + sanger (surprise)).

Kl. 21:45: Hovednavnet denne aften er bandet "GASOLINE" - 5 kvinder præsenterer Gasolin og Kim Larsen sange.

"Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem vi er," siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt. "Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores indre drengerøv. Det er, som om vi tænder noget i folk, når vi åbner op for den urkraft", fortæller hun.

Kl. 23:00: DJ med sans for nyt og gammelt; både menneske og musik leveres af de unge fra Lydfest.

+ det store diasshow.

+ surpriseoptrædener (ak, flere kunstnere, åh ja)

+ køb bogen "vi drømte om et sted" af Jens Jacob Paludan

Mantzius Live og Restaurant Mantzius bygger på historierne om en kostskole og et medborgerhus, der begge danner fundamentet for, at vi i dag har en skøn restaurant, et topprofessionelt og superlækkert kultur- og koncerthus i Birkerød. Drømme bygges ikke på tilfældigheder, men på personer der i sin tid ville noget og gjorde det uagtet politiske strømninger og alverdens byggesagkyndige og velmenende, men umulige medløbere: Den ånd lever videre i nye rammer og i nye hjerner. Således rejste Foreningen "HUSET" sig som fugl Fønix for ca. 6 år siden, og skal nu prøve kræfter med endnu en Projekt Hus Fest #3; under overskriften "BIRKERØDFESTEN" - denne gang i samarbejde med markante kulturaktører i byen.

Lydfest - de unges forening der arrangerer deres egen årlige festival med op mod 1000 deltagere

De frivillige på Mantzius, der uge efter uge arbejder gratis, så kunstnere og kommune kan have en scene at boltre sig på

Festival25, der med tovholderne Nils Krøyer og Niller Wischmann arbejder på, at Birkerød får en "rigtig" men anderledes festival i 2025

Restaurant Mantzius der åbner dørene og laver maden.

Det lokale erhvervsliv støtter op som sponsorer: Brandts Auto og Birkerød Bryghus er kan foreløbig nævnes.

Der er 4 billettyper: Koncertbillet, spisebillet, en kombineret koncert/spisebillet og en billig ungdomsbillet, hvis du er under 25 år gammel eller af andre årsager ikke har råd til den anden billet. Køb din billet her: - https://lydfest.safeticket.dk/birkeroedfesten24

Birkerødfesten er arrangeret i et samarbejde mellem foreningen HUSET, Lydfest, Mantzius' frivillige, Festival25 + lokale sponsorer fra erhvervslivet - hvor vi med stolthed foreløbig kan sige tak til støtte fra Brandts Auto og Birkerød Bryghus. Maden leveres af Restaurant Mantzius.