Andens Verdenskrig - Liva på Jul - Rudersdal Teater

Teater: Revy/kabaret

For første gang - og samtidig for at festligholde Liva Julecabarettens 30-års jubilæum - sender landets eneste faste cabaretscene, Café Liva, en julecabaret på landsdækkende turné.

Café Liva har siden 1989 haft et årligt flagskib midt i sæsonens væld af nye cabaretter - nemlig årets julecabaret, som Livas leder Jacob Morild var med til at starte og troligt har skrevet en ny af nærmest hvert år lige siden.

I år er det "Andens Verdenskrig - Liva på Jul", hvis grundsubstans er den 5-stjernede anmelder- og publikumssuccés fra julen 2014, men piftet op med helt aktuelle emner og indfaldsvinkler, som Jacob Morild har gjort til sit varemærke, og som flere gange har fået anmeldere og publikum til at kalde ham "Danmarks skarpeste satiriker."

Og hvad går julecabaretten så ud på? Jo, på absurd, sindssyg vis bores og dissekeres der i årets største traumatiske fællesskabstragedie: Julen. Et overflødighedshorn af forbrug, flæsk, fedt og værst af alt: familietvang

Spørgsmålene står som altid i kø: Er julemanden på overførselsindkomst resten af året? Den dér lille nisse, der rejste... var det noget med 24-års-reglen? Bliver man i sort humør, hvis julen ikke er hvid? Alt i alt bliver forestillingen en blanding af sort satire, crazy komik og musikalsk vanvid udsat for fire herrer i deres bedste alder - panikkens!

De fire herrer, der rejser rundt i det ganske land, er:
Karsten Jansfort - skattet teater-, revy- og cabaretskuespiller, som i øvrigt også var en af de fasteste bestanddele i det hedengangne Comedieteatret. I foråret 2018 med i Folketeatrets Liva Weel-cabaret og sommeren 2018 med i Sønderborgrevyen.

Morten Wedendahl - en af landets bedste revykomponister og -kapelmestre. Flere gange kåret til Årets Revykomponist. Dertil kapelmester, arrangør og komponist på flere musicals fra Sebastians "Klokkeren Fra Notre Dame" over Cafe Livas 6-stjernede Beatles-cabaret "Love Me Do" til musical-versionen af "Baronessen fra Benzintanken". I sommeren 2018 for tredje gang kapelmester i Odense Revyen.

Thomas Pakula - den anden af landets bedste revykomponister og -kapelmestre, også flere gange kåret til Årets Revykomponist. Kapelmester på Sønderborg-revyen gennem de sidste 15 år og hertil kommer et hav af teaterstykker, musicals og cabaretter. Senest på tour med Susanne Breuning og Anne Karin Broberg i foråret 2018.

Jacob Morild - Café Livas leder gennem snart 20 år og herudover én af landets skarpeste satirikere. Skuespiller på snart sagt alle de københavnske scener og i revyer fra Hjørring til Sønderborg, Esbjerg til Randers, Græsted til Nykøbing Falster - ja, over hele landet.

"Andens Verdenskrig - Liva på Jul" er produceret af Café Liva og præsenteres i samarbejde med Rudersdal Teater.

Dørene åbner kl. 18.30. Forestillingen starter kl. 19.30. Nr. siddepladser.