Spring til indhold

Midsommerkoncert i Søllerød Sognegård

Musik: Klassisk

Værker for fløjte, fagot og klaver af Vivaldi, Telemann, Charles Edouard-Lefevbre og Martin Norddahl.

Kammerkoncert i sognegården for fløjte, fagot og klaver.

Georg Philip Telemann: Sonate, B-dur TWV 41:B6

Charles Edouard-Lefevbre: Ballade for fagot, fløjte og klaver

Antonio Vivaldi: Sonate, a-mol RV 86

Martin Norddahl: Divertimento, Es-dur (uropførelse)

Georg Philip Telemann (1681-1767) Telemann var en af sin tids mest ansete komponister, og tillige en meget flittig én af slagsen. Han skrev i stort set alle genrer og hans produktion tæller bl.a. 1750 kantater, 50 operaer, ca. 1000 instrumentalværker og talrige kammermusikværker. Sonaten i B-dur er en del af hans Essercizii musici og består af 4 satser. Titlen Essercizii, er en almindelig anvendt betegnelse i baroktiden, og betyder øvelse. Men ligesom Bachs store værker i samme genre, som f.eks. Clavier-Übung, skal man have øvet sig en del i forvejen for at kunne spille dem!

Antonio Vivaldi (1678-1741) var en italiensk violinist og komponist. Han blev uddannet som violinist af sin far, og opnåede hurtigt anerkendelse som både komponist og violinist. Senere i livet blev han viet som præst, og gik under navnet Il preto rosso (den røde præst), da han var rødhåret under parykken. Vivaldi er i dag mest kendt for De 4 årstider, men skrev flittigt i alle genrer. Sonaten for fagot, fløjte og basso continuo er ligesom Telemanns sonate i 4 satser, med tempobetegnelserne langsom - hurtig - langsom - hurtig. Denne sats-rækkefølge blev grundlagt hos komponisten Arcangelo Corelli (1653-1713), i hans kirkesonater, sonata da chiesa, og blev videreført af senere barokkomponister, bl.a. Vivaldi og Telemann.

Martin Norddahl (f.1981) optræder ved denne koncert både som komponist og pianist. Divertimento i Es-dur for fagot, fløjte og klaver er komponeret i wienerklassisk stil, og føjer sig således ind som bindeled mellem barok og romantik i dagens program.

Charles Edouard Lefevbre (1843-1917) var født i Paris. Efter først at have studeret jura, kom han ind på konservatoriet i Paris, hvor han studerede hos Ambroise Thomas og Charles Gounod. I løbet af sin studietid tildeltes han den prestigefyldte Prix de Rome, som tillod ham at studere flere år i Italien. Han komponerede flittigt i stort set alle genrer, og kammermusik udgør en betydelig del af hans produktion. Hans ballade for fløjte, fagot og klaver er et fornemt eksempel på hans kammermusik, der emmer af fransk elegance.

Efter koncerten serveres der et glas vin.

Hans Agerlin Petersen, fløjte
Bo Bache, fagot
Martin Norddahl, klaver/cembalo

Bo Bache (f. 1960), fagot, blev i 1980 optaget på Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos solofagottist i DR, Asger Svendsen. Han modtog ligeledes kammermusik-undervisning hos Peter Bastian og Den Danske Blæserkvintet. Efter konservatoriet har han været medlem af bl.a. Storstrøms Amts Symfoniorkester og har parallelt med sit virke som fagottist haft en aktiv erhvervskarriere, som bl.a. Vice President i SPSS inc., marketingdirektør i Maconomy A/S og medstifter af cBrain A/S. Desuden har han udgivet flere bøger, herunder romanen Skridt.

Hans Agerlin Petersen (f.1960), fløjte, er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos prof. Poul Birkelund og solofløjtenist i DR, Toke Lund Christiansen. Videregående studier i 2 år på The Mannes School of Music i New York hos Thomas Nyfenger og på New England Conservatory of Music, Boston hos Claude Monteaux. Stifter og adm. direktør i TIA Techology A/S, som i 2014 blev solgt til EQT (Svensk kapitalfond). Derefter Business Angel og bestyrelsesmedlem i startup-virksomheder. Musik er igen, efter mange år, det primære.

Martin Norddahl (f. 1981), klaver, er uddannet som organist og korleder ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos Bine Bryndorf og Hans Fagius, samt hos prof. Martin Schmeding i Freiburg. Sammen med Morten Schuldt-Jensen, professor i kor - og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg, har han grundlagt Søllerød Korakademi; en 3-årig dirigentuddannelse. Til daglig er Martin ansat som organist og korleder ved Søllerød Kirke, og spiller derudover ofte koncerter, både som solist og kammermusiker. Desuden er han komponist, primært af værker for kor og kammermusik.