Spring til indhold

Pernilla Andersson

Musik: Jazz

Svenske Pernilla Andersson er en af Sveriges stærkeste, kvindelige jazz-artister.

I august 2021 udgav hun sit tiende studiealbum, "Samma dag som Elvis". Herfra er sangen "Weatherman" første singleudspil, og selvom titlen antyder noget andet, så synges den på svensk.

Som sædvanlig skriver, producerer og arrangerer Pernilla på egen hånd og spiller klaver og guitar sammen med sine favoritmusikere. På denne Danmarks- turné, som bringer hende forbi MantziusLive, har hun følgeskab af guitaristen Fredrik Rönnkvist.

"Weatherman er en hyldest til dem som arbejder med de kunstneriske erhverv. Idéen til nummeret kom en dag, da jeg sad i bilen med JJ Cales "Anyway The Wind Blows" på anlægget.

Med to aflyste turnéer i bagagen tænkte jeg på alle grinene, ofrene, trængselsårene og følelsen af at ville trække tingene lidt længere for at se, hvor livet kan lande," siger Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson er et relativt ubeskrevet blad i Danmark, men i sit hjemland Sverige trækker hun store publikummer til sine koncerter. Hendes to første albums var på engelsk, og i 2008 debuterede hun på svensk med albummet "Gör Dig Till Hund".

Albummet blev meget rost, og gennem årene har Pernilla flere gange været Grammy-nomineret - både som komponist og artist.

___

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.