Spring til indhold

PLUS 1: Rikke Thomsen

Musik: Rock/Pop

Mojn! Rikke Thomsen synger om kærlighed, længsel hjemegn på klingende sønderjysk.

I 2019 bragede Rikke Thomsen gennem lydmuren på sin egen stille facon. Alene med sin guitar sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve på smukt sønderjysk.

Singlen "Åltins Koldt i København" gik viralt og blev stærkt efterfulgt af EP'en Omve'n Hjemve (2019), der med sine 6 sange ramte Sønderjylland direkte i hjertekulen og hurtigt spredte sig ud i årerne til det ganske danske land. Rikkes fortællinger omhandler det nære, det kære og den tunge kuffert, hun har taget med sig fra sin lille flække i Sønderjylland.

Rikkes sange er skrevet med kærlighed, skrøbelighed og som en stille opsang og cadeau til dem og det, hun kommer fra. Guitarspillet er stærkt og gennemtænkt og indkapsler sangene på særlig fornem vis i et, på én og samme tid, nutidigt og traditionelt singer-songwriter univers.

Efter udgivelsen af Omve'n Hjemve, modtog Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt - tilmed som den yngste modtager nogensinde.

Koncerten er en del af PLUS 1. PLUS 1 handler om at invitere, glæde sig, opleve og hygge sig sammen - én gang om måneden i dit lokale kulturhus fra september '21 til juni '22.
___

Dørene åbner kl. 12.30. Koncertstart kl. 13.00. Unr. siddepladser.

1 billet er adgangsgivende for 2 personer. Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.

Efter koncerten er der kaffe, kage og koncertsnak: Om den koncert vi lige har oplevet, den næste koncert vi glæder os til, eller alt det andet vi går og bakser med i livet.

Om PLUS 1 - sammen til koncert
PLUS 1 er 120 eftermiddagskoncerter i 12 byer. PLUS 1 er fællesskab, nærvær, grin og gode stunder. En koncert er en ideel anledning til at se frem til en hyggelig oplevelse og til at række ud efter én, vi ikke har set i lang tid. Med PLUS 1 rækker kulturhusene nu ud efter folk og foreninger, som gerne vil mødes om kulturen midt på dagen vende stort eller småt sammen over kaffe og kage bagefter. Når du køber 1 billet, følger der 1 ekstra billet med. Det giver dig muligheden for at invitere en ven, nabo, bekendt, et familiemedlem eller en fremmed til eftermiddagskoncert på din billet - deraf navnet. Læs mere om PLUS 1 her

Se hele PLUS 1 koncertrækken her