Glem de varme lande, og hold sommerferie i jægerstenalderen!

Udstilling: Historisk

I hele sommerferien fra lørdag d. 27. juni til søndag d. 9. august sørger Vedbækfundene for spændende aktiviteter for hele familien. Kom og nyd den danske sommer i jægerstenalderen og bliv klogere på stenalderjægernes liv.

Aktiviteter

Ud i naturen med stenalderquiz

Hvordan var stenaldersjægernes liv dengang? Og hvad levede de af?

Hent Materiale til quizzen på Vedbækfundene ved Gl. Holtegaard eller download materialet her:https://museer.rudersdal.dk/rum/temaer/vedbaekfundene-skoletjeneste

Det er gratis at deltage i quizzen.

Quizzens startpost er parkeringspladsen ved Vedbæk Station. Quizzen løses på egen hånd i Vedbæk Maglemose, hvor du kan finde svarene til alle opgavens spørgsmål.

Når du har løst quizzen, kan du aflevere den på Vedbækfundene og deltage i lodtrækningen om et magnetskelet. Vinderne får direkte besked ved sommerferiens afslutning.

Skyd med bue og pil

I sommerferien kan du også prøve kræfter med bueskydning på gårdspladsen udenfor Vedbækfundene. Prøv om du kan nakke et vildsvin! Øv dig med bue og pil udenfor på gårdspladsen. Vi skyder til måls efter et tegnet vildsvin, hvor det tydeligt kan ses, at der skal sigtes efter hjerte og lunger, så vildsvinet falder dødt om med det samme.

Udstillingerne

I Vedbækfundenes spændende udstilling kan du se stenalderfolkets skeletter. Gå en tur gennem museets flotte urskov ud til fjorden, hvor du kan se deres grave.

Tegnekonkurrence

På Vedbækfundene kan du også deltage i sommerens tegnekonkurrence. Tegn et af jægerfolkets byttedyr og vær med i lodtrækningen om en flot plakat med nordiske vilde dyr.

Vi trækker vi lod blandt alle deltagerne i tegnekonkurrencen ved sommerferiens afslutning. Vinderne får direkte besked.