Spring til indhold

[Ny dato] Väsen (SE)

Musik: Folk/Vise/Country

Denne koncert har fået ny dato.

NY DATO - Koncerten med Väsen på MantziusLive 28. marts flyttes til 22. april 2021.

Tidligere købte billetter er gyldige til den nye dato.

*

Nordens største folkemusik band kommer endelig tilbage til Danmark!

Svenske Väsen er tre musikere, som nu gennem 30 års intensivt sammenspil og turnéliv har rendyrket deres lyd og scenenærvær til i den grad at fremstå som det unikke band, de er i dag. Med deres legende og sublime sammenspil synes de at trodse fysikkens love i en nærmest telepatisk kommunikation.

I 2019 fejrer Väsen deres imponerende 30-års jubilæum som band med turnéer i bl.a. Japan, USA, Canada, Sverige, England, Schweiz, Tyskland og Norge, og selvom der desværre ikke her blev mulighed for også at spille koncerter i Danmark, kan deres mange danske fans glæde sig til foråret 2020, hvor trioen giver bare 10 koncerter på dansk grund.

Gennem tre årtier har Väsen været nogle af Sveriges ypperste repræsentanter for svensk folkemusik, og foruden deres mange egne projekter turnerer trioen stadig hvert år med 70-80 koncerter over hele kloden.

Väsen med sine tre medlemmer, Olov Johansson på nyckelharpe, Mikael Marin på 5-strenget viola og Roger Tallroth på 12-strenget guitar, er til sammen et fænomen, som kun sker, når tre venner og musikalske virtuoser forener sig gennem kærligheden til musikken.

Trioens musik er intensiv og fyldt med humor. Med hjælp fra øjeblikkets inspiration skaber de et helt eget musikalsk sprog, som i sit distinkte udtryk er lige så moderne som gammelt. Dybt forankret i generationer af den upplandske spillemandstradition sigter de altid mod nye musikalske mål. I dag er Väsen et folkemusikkens superband, som har publikum og tilhængere langt udover Sveriges og Europas grænser.

Väsen er med deres virtuositet og uimodståelige spilleglæde elsket overalt af publikum og adskiller sig på mange måder fra andre akustiske bands. Deres fænomenale sammenspil er en kombination af struktur og improvisation, hvor hver koncert er unik, og deres humor og kommentarer mellem numrene bidrager til, at hver koncert føles helt speciel.

I anledning af deres 30-års jubilæum som band har Väsen for nyligt udgivet deres 12. studiealbum "Rule of 3" (2019).

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.