Omvisning i Mothsgårdens nye permanente udstilling

Udstilling: Historisk

Rundvisning i den nye permanente udstilling torsdag i efterårferien. I forbindelse med omvisningen tilbydes et glas vin, vand eller en kop kaffe.

Efterårsferie: Kom med på en underholdende og lærerig tur i Rudersdals historie og Mothsgårdens udstillinger.

Hvad er baggrunden for de mange karpedamme i Rude Skov?

Hvor tidligt begyndte hovedstadens beboere at blive landliggere i Rudersdal?

Hvem var Matthias Moth, og hvorfor var han indflydelsesrig?

Historien
Grunden til at Rudersdal Kommune i dag ser ud, som den gør, skyldes altovervejende menneskelig aktivitet. Netop dette afspejler den permanente udstilling på Mothsgården.

I efterårsferien kan man få hele den spændende historie, når museumsinspektør og leder af Mothsgården, Svend Christensen, viser de besøgende rundt i udstillingen.

Den guidede tur i udstillingerne byder både på elektronisk formidling og gode historier, bønder og landliggere, adelige og godtfolk samt håndværk og kunst.

Gården
Den gamle, stemningsfulde gård blev gennemgribende restaureret i 2015. De tidligste dele af gården er fra starten af 1600-tallet, resten er fra starten af 1700-tallet, men gården har været ombygget mange gange. Den blev fredet i 1970.

Den gamle have rummer, udover dejlige æbletræer, det store valnøddetræ, der sikrer den årlige produktion af Mothsgårdens valnøddesnaps. Og glæd jer, for den nye årgang valnøddesnaps præsenteres og frigives til salg i 2019 d. 30. november.

Nyd gårdens hyggelige atmosfære, mens du bliver klogere på Rudersdals historie.

I forbindelse med omvisningen tilbydes et glas vin, vand eller en kop kaffe.