Safri Duo [Udsolgt]

Musik: Rock/Pop

Episode I + II Tour: Oplev en koncert med historien om Safri Duo, fra Bach til Rave-party.

Nu får du muligheden for at opleve Safri Duo på en måde, som du helt sikkert aldrig har set dem før! En koncert, hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Safri Duo er et af de få bands (hvis ikke det eneste) i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene - det, som Safri Duo selv definerer som deres henholdsvis "Episode I" og "Episode II". Siden 1988 er det blevet til ca. 1.000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og ca. 1.000 koncerter og TV-transmitterede liveoptrædener - også i hele verden. Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer, de er kommet tæt på.

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet "Played-A-Live" og andre hits fulgte med på albummet "Episode II" (2001): "Samb-Adagio", "Baya Baya" og "Sweet Freedom". Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer, og albummet med den hårdtslående duo gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte CD'er. Som de første danskere modtog de en MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award, blandt mange andre priser. Den dag i dag får Safri Duo's musik mange dansegulve verden over til at gå amok. Den velkendte energifyldte Safri Duo musik får sportsudøvere til at gennemføre deres maraton, skøjteløbere til at præstere deres yderste og forener både unge og gamle på dansegulvet til fødselsdage og bryllupper.

Med anekdoter og fortællinger får publikum nu mulighed for at høre om deres unikke historier og bedrifter. Og har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man tilmed chancen her - og selvfølgelig "Episode II" for fuld blæs.

Safri Duo består af de konservatorieuddannede musikere Uffe Savery og Morten Friis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for Morten og Uffe har altid fået at vide, at de er som siamesiske tvillinger, og Safri har desuden både med musikalsk krydderi (safran) og safari at gøre. I dag helliger Morten sig livet som komponist, producer og musiker - nogle gange griber han også taktstokken som dirigent; Uffe er kendt som musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden der lavede de kendte flash-mobs på Hovedbanegården og i metroen, og er for ganske nyligt blevet ansat som rektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Koncerten er udsolgt.