Spring til indhold

IPP2 havkajakkursus

Motion: Sejlads/roning

Vores IPP2 Havkajakkursus er et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede eller let øvede havkajakroer.

På kurset stiller vi skarpt på dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies.

Omdrejningspunktet for dette havkajakkursus er sikkerhed. Du får bl.a. trænet dine færdigheder til hurtigt og effektivt at kunne redde både dig selv og din makker efter en kæntring, og efter kurset vil du være i stand til bedre at kunne vurdere og tage højde for de risici, der kan være ved at ro havkajak i Danmark. Kursets sigte er desuden at gøre dig kompetent til at manøvrere kajakken effektivt, og til at ro længere distancer uden at få overbelastningsskader.

Begge undervisningsdage starter og slutter på Karpenhøj Naturcenter og foregår begge dage (lørdag og søndag) fra kl. 9-17.

Vi gennemfører ved minimum 4 og max 8 deltagere.

IPP2 Havkajakkurset foregår med udgangspunkt fra Karpenhøj Naturcenter med den smukke natur som ramme. Her midt mellem Mols Bjerge og Helgenæs finder man noget af Danmarks bedste kajakfarvand, hvor der stort set altid er mulighed for at finde gode kursusforhold. Uanset vejret.

I forbindelse med kurset er det muligt at campere på Karpenhøjs frie teltplads eller overnatte gratis i et shelter, hvis disse er ledige. Ønsker du mere luksus, kan du overnatte indendørs ved at booke et værelse på Hotel Fuglsøcentret, der ligger 5 minutters gang fra Karpenhøj Naturcenter.

Husk en madpakke og nogle snacks til dagen, vi sørger for en varm kop kaffe, kakao eller the :)

På kurset underviser vi blandt andet i:

Udstyr og beklædning

Effektiv skadesforebyggende manøvrering og styring - fremad, baglæns, til siden, rundt m.m.

Hurtig og effektiv makkerredning

Selvredninger

Viden om kajakture i Danmark - hvad skal der til og hvad må man?

Vurdering af risici ved færdsel ved de danske kyster

IPP2 - Havkajak certifikat

Vi underviser efter IPP2-Havkajaknormen, og når du har afsluttet dette havkajakkursus, har du mulighed for at få et IPP2 Havkajak certifikat. Det kræver, at du er med fra start til slut, og at du ved kursets afslutning på tilfredsstillende vis, kan demonstrere nogle af de centrale færdigheder indeholdt i IPP2 normen. Du kan læse normen hos Dansk Kano og Kajak forbund her: https://www.kano-kajak.dk/uddannelse-3/ipp-roeruddannelse/

Underviserne på kurset er alle erfarne havkajakinstruktører, og der undervises trinvist med udgangspunkt i den enkelte kursist, så du bliver tryg ved at være i kajakken, såvel som i vandet. Kurset er "hands-on", og langt det meste af tiden foregår på, i eller ved vandet. Der vil dog være indlagt små teori-indslag undervejs, hvor det er hensigtsmæssigt.

Karpenhøj Naturcenter råder over gode kajakker og al fornødent kajakudstyr, som naturligvis er inkluderet i kurset.

Ved kursusstart får du udleveret:

Kajak

Pagaj

Spraydeck

Svømmevest

Sikkerhedsudstyr

Neoprendragt

Hvis du selv har både havkajak og udstyr, anbefaler vi dog helt klart, at du anvender det.