Kulturhuset Brønden, Motion: Andet motionstilbud 15 mødegange kl. 10.30-12
Yoga for alle
Tager udgangspunkt i Hatha Yoga og den enkelte deltager. Vi arbejder os gennem hele kroppen med forskellige øvelser, som strækker og styrker hele kroppen, der er undervisning i nogle af de klassiske yoga stillinger og i Mindfull Yoga.
Mozart eller Bach - eller måske noget helt andet? Er du nybegynder eller rigtig god, så har du stadig muligheden for at blive endnu bedre. Individuel undervisning i en ½ lektion per gang der tilpasses dit niveau.
I AOF. Deltag i en hyggelig bogklub, hvor vi sammen finder spændende og vedkommende bøger. I fællesskab udvælger vi vinterens bøger i god tid, så vi kan låne dem på biblioteket - eller købe dem billigt på nettet.
Du har aldrig fået undervisning i spansk før, eller vil gerne starte på en frisk. Vi lærer spansk fra bunden. Vi arbejder med alfabetet, tallene og udtalen. Lidt grammatik er der også plads til og der lægges vægt på udtalen.
Dette hold er for dig, der har haft spansk før. Regelmæssige verber, refleksive verber i nutid og før nutid. Du kan formulere små sætninger. Efter en kort repetition fortsætter vi med at udvide ordforrådet og have små samtaler.
Dette hold er for dig, der har haft spansk før og kan de regelmæssige verber, refleksive verber i nutid, før nutid, 2 datider og fremtid. Du kan formulere små sætninger.
På dette hold har vi særligt fokus på træning af mave og ryg; din core, hvilket giver dig en bedre holdning. Vi styrker din krop og din udholdenhed. Der vil være klassiske øvelser i et stille og roligt tempo med og uden brug af åndedrættet.
På Seniorhøjskolen kan du opleve foredrag, udflugter og besøg fra personer fra det kulturelle og politiske miljø. En del af programmet tager udgangspunkt i deltagernes ønsker. Disse ønsker kan stadig fremkomme og blive en del af forårets program.
Vi bygger dit ordforråd op, så du kan føre simple samtaler om for eksempel familie, job, rejser og mad. Du vil lære at læse, skrive, tale og forstå tysk på begynderniveau og samtidig høre om tysk kultur og samfund.
Et kursus for dig som allerede føler dig ret fortrolig med dagligdags tysk, men som har lyst til at træne talefærdigheden for derved at opnå større sikkerhed, når du skal udtrykke dig på tysk.
Spejlbilleder og molekyler (via livestream fra Aarhus Universitet)
Spejlbillede-molekyler består af samme atomer, men er et spejlbillede af hinanden. Det ene kan være vital for os mens den anden version kan være giftig. Derfor er det afgørende at forstå molekylernes struktur - bl.a. når der udvikles nye lægemidler.
Til dig der er glad for engelsk. Du lærer basal engelsk med grammatik og enkle, korte sætninger. Du bliver i stand til at føre enkle samtaler ved at læse nemme tekster. Du lærer alt, hvad du behøver for at have et godt engelsksproget fundament.
Vi vil gennemgå følgende: Verberne - at være, at have og at elske - i forskellige variationer. Navneord og farver. Præsentation af dig: Hvad du hedder, hvor du kommer fra mm. Hvordan man hilser. Grammatik via dialog.
Jordens forhistoriske klimakatastrofer (via livestream fra Aarhus Universitet)
Igennem Jordens 4,6 mia. års historie har klimaet ændret sig mange gange. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle i Jordens klimaforandringer, men hvad styrede drivhuseffekten før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det?
Er et gammelt håndværk, som er blevet populært igen. Det er en afslappende hobby med mange varianter i både mønstre, trådens tykkelse og farve. Vi knipler festremser, dækkeservietter, lommetørklæder, billeder og meget andet.
Dette hold er for dig, der allerede kan have længere dialoger og som kan lave korte tekster i før nutid, de 2 datider og fremtid. Her bliver du bedre til at føre en samtale på spansk. Du får udvidet dit ordforråd og bliver mere sikker.
Har du allerede lidt kendskab til det italienske sprog, og kunne du tænke dig at blive endnu bedre? Eller har du færdiggjort vores kursus i italiensk niveau A1 og ønsker du også at få en genopfriskning af sproget?
Teleskopet - vores øje til universet (via livestream fra Aarhus Universitet)
Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder, men kan også give os viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, samt om stjerners grundstofindhold og deres exoplaneter. Hør om teleskopets historie og hvordan det er nøglen til at forstå universet.
Tal, tilfældigheder og tipping points (via livestream fra Aarhus Universitet)
Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet.
Fortidens og fremtidens vilde natur (via livestream fra Aarhus Universitet)
Mange dyre- og plantearter er i disse år i tilbagegang - men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Lær naturens spilleregler at kende for bedre at komme de truede arter til undsætning.
Videnskaben bag øl (via livestream fra Aarhus Universitet)
Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl - deres forskningslaboratorium har gennem årene også udviklet viden og nye teknikker som ikke kun har forbedret produktionen af øl, men som også har bidraget til forskning i bl.a. gær og klimatolerante planter.
Kom og hør med når Gigtforeningens advokat Anne Trankjær holder foredrag om arv og testamente. Der er mange gode grunde til at oprette et testamente. Hermed kan du blandt andet selv bestemme, hvem der engang skal arve din formue og dine ejendele.