Af Pernille Wahlgren | tir. 27. nov. 2012 |
Hvis du står og skal skaffe midler til fx et nyt museum eller til en ny udstilling kan det måske betale sig at få en kongelig protektor.
Da jeg var sekretariatsleder på Industrikulturens År 2007 havde vi Hans Kongelige Højhed Prins Joachim som protektor, og til Den Europæiske Byplanbiennale 2005 havde vi Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Ligeledes havde jeg for den internationale by- og boligudstilling, Copenhagen X Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som projektets protektor.
For alle projekterne gælder det, at fonde og sponsorere var meget interesseret i at komme til vip-arrangementer med Kongehuset - og til disse receptioner kan der opstå spændende muligheder, som du skal gribe dagene efter arrangementet ved at henvise til snakken under receptionen.
Kongehuset har en særlig status, og kan ofte bruges som blåstempling af kulturelle projekter. Men også når midlerne til dit projekt er fundet, så tiltrækker Kongehuset mediernes interesse, og du kan få mere opmærksomhed og omtale af dit projekt. Men husk når det gælder valg af protektor til dit projekt, så er det vigtigt, at en protektors personlige interesser matcher med dit projekt.