Spring til indhold

Julens søde, hed- og portvine

Diverse: Gastronomi

Julen rummer masser mulighed for at hygge og feinschmecke med alskens forskellige portvine og andre søde vine.

Hvilken lille vin byder man besøgsgæster hen over juledagene, eller mens man går og hygger om maden, - eller når det hele er overstået og man trænger til at sidde ned. Er der nogle søde vine, der passer til maden - altså hoveretterne, traditionelle som utraditionelle, eller til en mere frugtinspireret dessert. Ikke mindst ris-a-la-manden OG kirsebærsaucen giver anledning til diskussion de forskellige skoler imellem.
Essensen af dette dykker vi ned i ved denne portvinssmagning. Portvin fordi det kan så meget, er tradition og med så stor variation, at der kan findes noget for enhver smag! MEN, lur mig, om der ikke sniger sig et par andre bud ind.
Der er masser andre bud. Banyuls, icewine, Moscatel, Maury, Cream-sherry, Riesling Spätlese, Madeira, Tokaj, ja og sågar kirsebærvin og mange flere. Vi kommer IKKE det hele igennem, men lur mig om der ikke kommer et par sjove "stikpiller".
Der vil også være lidt spiseligt, der matcher vinene, men det bliver ikke hverken 8 varianter af kirsebærsaucen eller 3 forskellige slags rødkål - selvom sjovt kunne det være. Det blive lidt mere traditionelt og ikke udpræget julemad
Tror det bliver et tilløbsstykke, så se at få fat i et par billetter!