Spring til indhold

5 aktuelle udstillinger med Birgitte Zacho

Udstilling: Omvisning

1. Ejnar Nielsen. Livstegn. Den Hirschsprungske Samling.

Kunstneren Ejnar Nielsen (1872-1956) har fået tilnavnet dødemaleren, og hans ungdomsværk er blevet kaldt hans 'sygejournal fra Gjern'. Men under den umiddelbart trøstesløse overflade spirer håb, lys og liv. Hans kunst står som et moderne memento mori, en påmindelse om, at vi skal huske at leve, sanse, elske og være, mens vi er her.

2. Sofonisba - Historiens glemte mirakel. Nivaagaards Malerisamling.

Fortællingen om Sofonisba Anguissolas 96 år lange, virksomme liv under renæssancen og ind i barokken er helt usædvanlig. Hun var kendt som sin tids største kvindelige kunstmaler. Nu skrives hun atter frem i historien med efterårets ambitiøse særudstilling på Nivaagaards Malerisamling, hvor publikum kan glæde sig til at opleve en stor del af Sofonisbas kendte, overleverede livsværk.

3. MAD. Gl. Holtegaard.

MAD er en udstilling, der handler om mad, afbilder mad og består af mad, set gennem kunstens prisme. Den handler om måltidet som en kulturbærende faktor, om madens betydning for os som mennesker, og hvordan mad- og måltidskultur hænger sammen med status, trivsel, etik, sundhed og fællesskaber.

4. Amarna. Ny Carlsberg Glyptotek.

Glyptoteket inviterer indenfor til en særudstilling om Amarnas storhed og fald. Byen blev grundlagt som Farao Akhenaten og hans dronning Nefertitis nye strålende residens. Udstillingen stiller skarpt på periodens særegne visuelle stil, samtidig med at det levede liv, religiøst og verdsligt, opleves gennem solhymner, udviklingen af en unik musikstil og almindelige hverdagsgenstande.

5. Matisse: Det røde atelier. Statens Museum for Kunst.

Henri Matisse (1869-1954) er en af de helt store mestre i det 20. århundredes kunst. I 1911 maler han kunstværket Det røde atelier, som i dag anses for at være er et nøgleværk, ikke bare i Matisses kunst, men i europæisk modernisme. I samarbejde med The Museum of Modern Art i New York forener SMK det ikoniske værk Det røde atelier med de kunstværker, som kan ses i maleriet

Underviser: Birgitte Zacho
Hold: 214011.