Spring til indhold

Træk og blæs

Musik: Klassisk

Stemningsfuld musik af Haydn, Carl Nielsen, Tchemberdji og Ruders med Esbjerg Ensemble og accordeonist Frode Andersen. Inden koncerten kan man komme på byvandring i Nærum med forfatter og tidl. museumsleder Niels Peter Stillng.

Musikken er lavet af luft ved denne koncert, hvor du kan opleve blæserkvintet og accordeon - sammen og hver for sig.
Esbjerg Ensemble er det ældste basisensemble i Danmark og består af 10 musikere, der kommer fra hvert sit land og giver ca. 80 koncerter om året. Her optræder de 5 blæsere med to kvintetter, der begge bygger på en salmemelodi: Haydns Divertimento i B-dur med den berømte Skt. Antoni-koral, som Brahms senere lavede variationer over, og Carl Nielsens Blæserkvintet med hans egen Min Jesus, lad mit hjerte få som tema i 3. sats.
I Songs and Rhapsodies af Poul Ruders får de følgeskab af den norskfødte accordeonist Frode Andersen, som værket er dedikeret til. Han er modtager af Dansk Komponistforenings Hæderspris og har uropført en lang række solo- og kammerværker. Ruders har givet satserne poetiske navne som Gateway to dreaming, Stratospheric Solo og Swan Song. Der er også poesi at finde i Katia Tchemberdjis Steingarten für Gerhard for solo accordeon, der er inspireret af japanske haver.

OBS 13.30-14.30: Byvandring i Nærum med Niels Peter Stilling, mødested ved kirken.
Nærum Kirke, Kirkeåsen 10, 2850 Nærum.