Spring til indhold

Operastjerne fra Ukraine

Musik: Klassisk

Den prisvindende ukrainske operasanger Leila Sherzai er kommet til Rudersdal pga. krigen og optræder her med både kendte operaarier og musik fra sit hjemland.

Den ukrainske operastjerne Leila Sherzai kom tidligere på året til Rudersdal pga. krigen, og vi er glade for at kunne præsentere hende for vores publikum. Indimellem fortæller journalist og cand.mag. i historie og østeuropastudier Vibe Termansen om Ukraines historie og relationen til Rusland.
Leila Sherzai er uddannet ved konservatoriet i Lviv, hvorefter hun fortsatte sine studier i Salerno i Italien og deltog i masterclasses bl.a. i Wien. Hun har vundet priser i en lang række konkurrencer i både Ukraine, Italien og Østrig, ligesom hun har haft flere hovedroller, bl.a. Mimi i La Boheme og Liu i Turandot.
Programmet byder på en række af de største arier og sange inkl.

Händels Lascia chio pianga, O sole mio, Dvoraks Song to the Moon samt Æbleblomst af Carl Nielsen. Derudover giver Leila Sherzai os et indblik i den ukrainske sangskat med bl.a. folkesangene Skin ikke du lysende måne og Vindene blæser. Af den romantiske ukrainske komponist Mykola Lysenko synger hun Natalka Poltavkas arie, og Ukraines nationalpoet Taras Shevchenko præsenteres med lieden Zhuravka til musik af Oleksandr Bilash (1931-2003). Pianist Manuel Esperilla akkompagnerer.