Spring til indhold

Overraskelseskoncert

Musik: Klassisk

Romantisk musik fuld af gode melodier er på programmet ved denne koncert, hvor Rudersdal Kammersolister præsenterer publikum for de sjældent hørte romantiske komponister Amanda Maier-Röntgen og Zygmunt Noskowski.

DR P2 optager, når Rudersdal Kammersolister går på scenen med et program fuld af overraskelser - værker og komponister, man kun sjældent hører. Oplev en klavertrio af den svenske romantiker Amanda Maier-Röntgen (1853-1894), der både var violinist og komponist. Tidens skik og brug betød, at hun efter giftermål ikke længere kunne optræde, men hun fortsatte med at komponere, og Grieg var blandt publikum ved en musikalsk salon, hvor hendes musik blev spillet. Selvom han er en af sin tids berømteste komponister, er det ikke alle værker, der er lige kendte. Andante con moto for klavertrio blev først opdaget efter hans død af vennen Julius Röntgen, der var Amanda Maier-Röntgens mand.
Polske Zygmunt Noskowski (1846-1909) var både violinist, dirigent og komponist. I dag er han mest kendt som lærer for Karol Szymanowski, der sammen med Chopin er Polens kendteste komponister, men hans egen musik er både original og medrivende. Franz Liszt viste stor interesse for den og opførte bl.a. klaverkvartetten. Koncerten byder endvidere på en uropførelse af Katia Tchemberdji, og vi håber dermed at være med til at skabe rammerne for en musikalsk arv for eftertiden.