Spring til indhold

Tove Ditlevsen mellem storby og forstad

Diverse: Foredrag

Tove Ditlevsen boede 11 år i en villa i Birkerød sammen med Victor Andreasen. Det er en populær fortælling, at tiden var Toves bedste og mest produktive. Men hvordan var det at være Tove mellem husmor og kunstner; mellem forstad og storby?

Det er omdrejningspunktet for en samtale mellem forfatter Lone Hørslev og dramatiker Jakob Weis. Hørslev er stærkt inspireret af Tove i sit eget forfatterskab, og Weis har skrevet manuskript til forestillingen "Toves værelse", der snart ses på det store lærred som spillefilm. Samtalen modereres af litteraturformidler Julie Garde fra Rudersdal Bibliotekerne.

Køb billet til arrangementet

Golden Days Festivalen kommer igen i år til at sætte sit præg på september måned i Rudersdal Kommune. I 2022 hylder festivalen under temaet QUEENS alle de markante kvindeskikkelser, der har sat et særligt aftryk på vores kunst, kultur og samtid. Festivalen er dedikeret til dronninger i historien, i populærkulturen og i fiktionen. Både dem med og uden krone på.

Rudersdal Kommune inviterer i samarbejde med Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk de fire kommuners borgere til at krydse kommunegrænser og undersøge antikken og alle dens spor i festivalperioden fra den 2.-18. september 2022.

Se hele programmet på goldendays.dk/nord eller hent et trykt program på Rudersdal Bibliotekerne, Rudersdal Museer, Reprisen, Birkerød Idrætscenter, Birkerød Bio, Kulturcenter Mantzius eller Kulturcenter Mariehøj.