Spring til indhold

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

Teater: Anden forestilling

Under Anden Verdenskrig kæmpede en million kvinder i Sovjethæren på lige fod med de mandlige soldater. Da de overlevende kvinder vendte hjem fra fronten, blev de mødt med mistænksomhed. Derfor tav de om deres oplevelser.

Først da Svetlana Aleksijevitj mere end 30 år efter begyndte at interviewe nogle af dem, kom fortællinger frem om en kvindelig krig med egne følelsesrum. Aleksijevitj modtog Nobelprisen og Sonningprisen for bogen, som ligger til grund for Teater Katushas iscenesættelse. Pia Rosenbaum på scenen er bindeleddet mellem de indtalte stemmer og Thomas Koldings billeder. Efter forestillingen vil Pia Rosenbaum samtale med litteraturformidler Julie Garde fra Rudersdal Bibliotekerne.

Arrangementet er en del af Golden Days Festivalen, der i år har temaet "Queens". Se det fulde program for festivalen i Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe og Gentofte på goldendays.dk/nord eller hent kataloget i Reprise Teatret, på Kulturcenter Mariehøj, Rudersdal Bibliotekerne, Kulturcenter Mantzius eller Rudersdal Museer. Foto: Thomas Kolding.