Spring til indhold

Klaverkomponisten

Musik: Klassisk

Medvirkende. Katia Tchemberdji, klaver. PROGRAM. For første gang kan vi præsentere en festivalkomponist, der så optræder som solist.

Katia Tchemberdji har valgt et program bestående af variationssatser viser, hvordan komponister til forskellige tider har arbejdet med kompositionsformen, hvor en enkel lille melodi kan udvikles til noget større.

Haydns variationer i f-mol er blevet et af hans populæreste klaverværker, mens Beethoven var eksperimenterende gav hver variation i sit opus 34 en ny toneart. Han blev så årsagen til, at Mendelssohn komponerede sine Variations sérieuses. De var et bidrag til en kampagne, der skulle rejse penge til en bronzestatue af Beethoven.

Schuberts værk har titlen Impromptu temaet er fra hans musik til skuespillet Rosamunde.

Weberns 12-tonevariationer fra 1936 blev det sidste værk han oplevede at få opført i Wien, inden han blev blacklistet af nazisterne. Schnittkes Variations on a Chord er inspireret af Webern ligeledes i 12-tonestil. Udgangspunktet er en akkord, hvor alle 12 toner indgår.

Tchemberdji spiller sit eget værk Tag und Nacht, der er inspireret af Eschers berømte træsnit af samme navn. Som opvarmning til koncerten kan vi opleve klaverelever fra Rudersdal Musikskole, der spiller hendes værker skrevet for børn.

Læs mere på www.rudersdalsommerkoncerter.dk