Spring til indhold

Træk og blæs

Musik: Klassisk

Medvirkende. Frode Andersen, accordeon. Esbjerg Ensemble. Kerstin Thiele, fløjte. Yui Ito, obo. Ron Chen-Zion, klarinet. Joke Wijma, horn. Antti Salovaara, fagot. PROGRAM.

Musikken er lavet af luft ved denne koncert, hvor du kan opleve blæserkvintet accordeon - sammen hver for sig.

Esbjerg Ensemble er det ældste basisensemble i Danmark består af 10 musikere, der kommer fra hvert sit land giver ca. 80 koncerter om året. Her optræder de 5 blæsere med to kvintetter, der begge bygger på en salmemelodi: Haydns Divertimento i B-dur med den berømte Skt. Antoni-koral, som Brahms senere lavede variationer over, Carl Nielsens Blæserkvintet med hans egen Min Jesus, lad mit hjerte få som tema i 3. sats.

I Songs and Rhapsodies af Poul Ruders får de følgeskab af den norskfødte accordeonist Frode Andersen, som værket er dedikeret til. Han er modtager af Dansk Komponistforenings Hæderspris har uropført en lang række solo- kammerværker. Ruders har givet satserne poetiske navne som Gateway to Dreaming, Stratospheric Solo Swan Song.

Der er så poesi at finde i Katia Tchemberdjis Steingarten für Gerhard for solo accordeon, der er inspireret af japanske haver.

OBS: 13.30-14.30 er der byvandring i Nærum med tidl. museumsleder Niels Peter Stilling

Læs mere på www.rudersdalsommerkoncerter.dk