Spring til indhold

Åbningskoncert

Musik: Klassisk

Medvirkende. Rudersdal Kammersolister. Christine Pryn, violin. Isabelle Bania, bratsch. John Ehde, cello. Manuel Esperilla, klaver. PROGRAM.

Traditionen tro spilles åbningskoncerten af vores eget ensemble, Rudersdal Kammersolister. De har givet koncerter fra Fanø til Skt. Petersborg, til foråret optræder de i USA med koncerter bl.a. i New York. Igennem det seneste år har de arbejdet på en world premiere recording af kammermusik af Poul Ruders, heriblandt klaverkvartetten, der kan opleves her. De fire satser Awakening, Innocent, Sprightly Translucent starter ifølge komponisten med solopgangen, tager os derefter gennem både intensive, blide næsten vittige passager for at ende med natten.

Carl Nielsens Helios Ouverture er ligeledes inspireret af solens gang, som han på en rejse til Athen så stå op gå ned over Det Ægæiske Hav. Det er storladen farverig orkestermusik, som den danske komponist Karl Aage Rasmussen med stor virtuositet respekt for Carl Nielsen har genkomponeret for klaverkvartet.

Koncerten afsluttes med Dvoraks 1. klaverkvartet, som han skrev på kun 18 dage i 1875. Allerede i åbningstemaet oplever man Dvoraks umiskendelige sans for melodier med et slavisk præg, som han senere blev berømt for i sine Slaviske Danse. 2. sats er en variationssats med et melankolsk tema i mol, sidste sats er en dans med masser af godt humør.

Læs mere på www.rudersdalsommerkoncerter.dk