Spring til indhold

Udgrav et skelet i din efterårsferie

Udstilling: Historisk

På Vedbækfundene ved Gl. Holtegård kan du i skolernes efterårsferie fra lørdag d. 16. oktober til søndag d. 24. oktober prøve, hvordan arkæologer udgraver skeletter.

I udstillingen sættes en sandkasse op, hvori der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med graveskeer og pensler.

Under udgravningen kan du høre om arkæologernes arbejdsmetoder, og hvad de døde skeletter kan fortælle os. Du kan være med til at køns- og aldersbestemme skelettet og finde ud af, hvor høj personen var. Du finder også ud af, hvordan vi ser ud indeni, og hvor mange dele et skelet består af.

I Vedbækfundenes udstilling er der rigtige menneskeskeletter. I udstillingen vises flere af de 7.000 år gamle stenalderjægergrave, som blev fundet ved byggeriet af Vedbæk Skole. Mød kvinden med barnet på svanevingen. En ung kvinde på ca. 18 år og et for tidligt født barn, der nænsomt blev begravet sammen, og barnet blev gravlagt lagt på en svanevinge.

Vedbækfundene byder også på en tegnekonkurrence for børnene. Tegn en knogle eller et af skeletterne i udstillingen og deltag i konkurrencen om en pose med stenalderdyr. Den heldige vinder bliver fundet søndag d. 24. oktober kl. 17.00. Der bliver trukket lod blandt alle deltagere i tegnekonkurrencen.

Vedbækfundene har åben tirsdag-fredag kl. 12-16, lørdag og søndag kl. 12-17, mandag lukket.