Spring til indhold

Eftertanker: Poul Duedahl & Anja Olsen

Diverse: Andet

Epidemier har gang på gang ændret historiens kurs og været afgørende for, om imperier stod eller faldt. De har også midt i katastroferne bragt nye muligheder for de overlevende, siger Poul Duedahl, historiker og medforfatter til Den fjerde rytter - 10.000.

Hvad skal vi lære af historien, hvad må Covid19-pandemien få os til at gentænke? Og kan vi i fremtiden overhovedet undgå, at den fjerde rytter ridder igen?

Vær med, når vi stiller spørgsmålene til Poul Duedahl og Anja Olsen, chef for Rudersdal Museer, der fra 11. marts viser en udstilling om, hvordan tidligere epidemier har påvirket os. Vi er nemlig langt fra de første i verdenshistorien, der bruger mundbind, håndvask, afstand og isolation som beskyttelse.

Poul Duedahl er professor i historie, forfatter og tre gange modtager af Årets Historiske Bog. Den fjerde rytter udkom i efteråret og er skrevet i samarbejde med Jeanette Varberg, museumsinspektør på Nationalmuseet.

Du kan købe billet og deltage som publikum til arrangementet. Der er begrænset antal billetter pga. covid-19. Vi livestreamer arrangementet, så du kan også vælge at se med og deltage via din skærm, hvor du kan stille spørgsmål undervejs i kommentarfeltet på Rudersdal Bibliotekernes facebookside. Optagelsen kan efterfølgende ses på rudbib.dk/live.