Spring til indhold

Identitet - Sårbarhed - Forandring. Selvudforskning blandt unge i Rudersdal

Udstilling: Blandet/Ukendt

Ny særudstilling på Mothsgården. I 2020 har omkring 500 elever i 9. klasse i Rudersdal kommune gennemgået det mentale sundhedsforløb FÅS, Fest i Åbne Sår. Projektet er skabt, udviklet og afviklet af unge under Ung i Rudersdal.

Det er Ung i Rudersdals store årgangsevent for 2020/2021.

Fra d. 1. december stiller Mothsgården særudstillingsbygningen til rådighed for en række værker fra forløbene. Her vises mangfoldigheden, men også samhørigheden, i de unges psyke. Vi ser deres frygt og behov for sårbarhed. Vi ser deres fortid, nutid og fremtid. Vi ser deres problemer og deres løsninger.

FÅS-forløbets mission er at vise, at sårbarhed ikke er skamfuldt eller svagt, men at man tværtimod kan bruge det til at mærke efter på det gode og bearbejde det svære. Budskabet er, at det ikke er godt at have det dårligt - men det er okay. Eleverne udforsker sig selv og hinanden gennem refleksion og dialog med afsæt i værker om tre emner: identitet, sårbarhed og forandring. Kollagerne, billederne og ordene i udstillingen er altså ikke målet med forløbet, men vidner til den proces, eleverne starter i FÅS og forhåbentligt tager med videre; nemlig at turde mærke efter og være nysgerrig på deres jeg og deres omverden. Derfor er værkerne navngivet med spørgsmål. For vi fester videre i de åbne sår - og inviterer dig med.

Der vil blive afholdt ferniseringer i form af en række små omvisninger for 10 gæster ad gangen. Med start hver time d. 1-3. december i tidsrummet kl. 13-19.

Rundvisningerne består af 10 minutters oplæg om udstillingen FÅS og derefter 30 min. til at opleve udstillingen med et glas lækkert i hånden.

Under vejs kan du stille spørgsmål til holdet bag FÅS.

Bestil gratis biletter på:https://www.place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM4900/9w590lidjh

Grundet Corona er udstillingen og Mothsgården lukket fra 9. december til og med 4. januar.