Spring til indhold

Genoplev din ungdom: Ungdomskultur - fra brillantine til Barbie Girl

Udstilling: Historisk

Ny særudstilling på Mothsgården i Søllerød. Du kender følelsen! Man ser en bestemt ting, hører en melodi eller ser et gammelt foto. Pludselig er man i erindringen tilbage i sin ungdom. Kom og få denne oplevelse fra DIN ungdom!.

Dem der er unge nu, vil kunne afskrækkes eller fascineres af moden, musikken og meningerne fra deres forældres eller bedsteforældres ungdom.

Fra d. 5. september kan man på Mothsgården opleve eller genopleve ungdomslivet fra 1950'erne til 1990'erne. Her er 50'ernes vide nederdele med smalle taljer, carmen curlere fra 60'erne, 70'ernes reoler af brugte ølkasser og sodastreammaskinen fra 1980'erne samt grungeplakaterne fra 90'erne. Gennem årtiernes musik, film, møbler, brugsgenstande og tøj fortælles historien om forskelle og ligheder i ungdomskulturen i sidste halvdel af det 20. århundrede.

Ungdom er på den ene side overgangen mellem barndommen og voksenlivet, men samtidig er det også en kultur med sine egne genstande og begivenheder. Unge har til alle tider skullet skabe sig selv i forhold til uddannelse, selvbillede og ikke mindst i forhold til forældre og det modsatte køn.

Vi skal følge hvordan unge har skabt sig mere eller mindre vildt, men på forskellige måder op igennem de fem årtier. Selvom de bagvedliggende temaer var de samme, har hver årgang har taget farve af netop de begivenheder og de strømninger, der prægede deres årti,

Udstillingen fortæller både historien om hele Danmarks ungdomskultur og historierne fra Rudersdalegnen. Udstillingen begynder med konfirmationen og igennem skiftende tableauer beskrives de fem årtiers ungdomskultur. Desuden er der et stort musiktema med flotte pladecovere fra især 60'erne og 70'erne.