Mantzius Haven - uge 28

Musik: Rock/Pop

Hvad skal du lave til sommer? Tag en tur i Mantzius Haven! Flere af byens frivillige, foreninger, institutioner og andre aktører har forenet sig for at skabe et sprudlende sommerprogram til nabolaget i Kulturcenter Mantzius' skønne, grønne have.

Uge 28 - program
Torsdag 9. juli:
15.00-18.00 (Haven): Postkortværksted med Mantzius for BØRN
15.00-21.00 (Haven): DÅSEN præsenterer

Fredag 10. juli:
15.00-16.00 (Haven): Live: Ida Riegels med BirKam
18.00-22.00 (Restaurant Mantzius): FredagsStrandbar: "Rosé er sommerens konge" med Restaurant Mantzius*

Lørdag 11. juli:
14.00-14.55 (Haven): Højtlæsning med Rudersdal Bibliotekerne
15.00-16.30 (Haven): Fællessang & Foredrag med Lasse Skovgaard
20.00-21.00 (Mantizus Salen) Live: Mathias Heise - Remembering Toots feat. Uffe Steen*

* = Kræver betaling (FredagsStrandbar: Barkøb / Mathias Heise: entré)

Scroll ned for at læse udvidede programbeskrivelser og vores retningslinjer for tryg og sikker færden i haven.

~

Postkortværksted: Send din sommerhilsen fra Birkerød (Mantzius for BØRN)
Velkommen til et kreativt hygge-værksted for store og små! Vi laver postkort, der kan sendes ud til vennerne i sommerlandet, sammen med det lokale superinitiativ Mantzius for BØRN, der for alvor har sat børnekultur, kreativitet og fællesskab på det lokale landkort. Materialer vil være til rådighed i haven.

Primært henvendt til børn.
Det er gratis at deltage.
Max. deltagerantal: 50 pers. i haven.

DÅSEN præsenterer
DÅSEN er et lokalt projekt, der søger at skabe steder og rum for unge i Birkerød med plads til alle. Denne dag inviterer DÅSEN dig til hygge og brætspil i Mantzius Haven. Drop forbi som/når du vil og hæng ud i haven. DÅSEN præsenterer et livenavn kl. 20.

Det er gratis at deltage.
Max. deltagerantal: 50 pers. i haven / læs retningslinjer for koncerter på MantziusLive.dk.

Live: Ida Riegels med introduktion af Birkerød Kammermusikforening
Mød årets vinder af P2 Ildsjæleprisen, cellisten Ida Riegels - med sin cello på bagagebæreren. Ida Riegels har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist med turnéer hele vejen op gennem Danmark og Europa. 10. og 25. juli spiller Ida Bach på en cello, hun selv har bygget, og fortæller om livet som omrejsende musiker. Birkerød Kammermusikforening introducerer Ida og løfter samtidig sløret for BirKams program for sæsonen 2020/21.

Det er gratis at deltage. Læs retningslinjer for livekoncerter på MantziusLive.dk.

FredagsStrandbar: "Rosé er sommerens konge!" (Restaurant Mantzius)
Tag til temabar med 5 forskellige rosévine på glas.

BEMÆRK - BETALING (kun kreditkort): Barkøb og betaling foregår ved restauranten.
Max. deltagerantal: Vi henviser til restaurantens retningslinjer.

Højtlæsning (Rudersdal Bibliotekerne)
Slæng dig og slå ørene ud til en god historie. De dygtige formidlere fra biblioteket læser højt for os i det grønne.

Primært henvendt til børn.
Det er gratis at deltage.
Max. deltagerantal: 50 pers. i haven.

Fællessang & Foredrag (Lasse Skovgaard, Ph.d. & forskningschef)
Vi synger sange fra bl.a. Højskolesangbogen sammen i haven med afstand - og med Ph.d. Lasse Skovgaard! Lasse Skovgaard er Ph.d. i sundhedsvidenskab og arbejder til daglig som forskningschef. Derudover er han uddannet musikpædagog, organist og sanger og har bl.a. arbejdet som korleder, akkompagnatør, organist og musiklærer. Lasse er en rutineret foredragsholder, der de sidste 15 år har afholdt en lang række foredrag om musik og sundhed rundt i hele landet. Foredraget handler om det sundhedsmæssige aspekt ved at synge og synge sammen.

Det er gratis at deltage.
Max. deltagerantal: 50 pers. i haven.

Live: Mathias Heise - Remembering Toots feat. Uffe Steen
Sommeraften og mundharpemusik! Tag på kromatisk kanalrundfart med det danske mundharpefænomen (og verdensmester i kromatisk mundharpe 2013) Mathias Heise, når han hylder sit store forbillede Toots Thielsemans. Vores musikalske rejseguide Heise medbringer denne aften forstærkning af højeste karat: Den virtuose guitarist Uffe Steen, der nærmest har opnået heltestatus i det danske musikmiljø, den unge, ekvilibristiske kontrabassist Matthias Flemming Petri og den altid mageløst swingende jazztrommeslager Morten Lund. Velkommen til en musikalsk "sightseeing" gennem den gamle mester Toots' karriere!

Koncerten foregår indendørs (Mantzius Salen).
BEMÆRK - BETALING (kun kreditkort): Da denne koncert er udskudt fra foråret 2020 til juli, vil der fortsat være betalt entré af hensyn til billetkøbere. Entré: 180 kr. + gebyr. Tidligere købte billetter til den oprindelige dato 29. maj 2020 er fortsat gyldige (Jazzdinner-billetter inklusiv).

~

Vigtig information om Mantzius Havens aktiviteter:
Til sommermånedernes aktiviteter i haven har vi udarbejdet forskellige eventopstillinger og forholdsregler, der nøje følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19, så vi alle kan deltage under trygge forhold. Vi opfordrer alle til følge Kulturcenter Mantzius' og Sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer: Hold afstand og bliv i dit dejlige selskab, hvis du ankommer som del af en gruppe. Dyrk den gode, grundige håndhygiejne. Husk at tage din tålmodighed med og følg altid vores personales instruktioner. Bliv hjemme hvis du føler dig syg. Er du i risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forb. med COVID-19, bedes du udvise ekstra forsigtighed ved besøg. Læs vores retningslinjer for og praktisk information om Mantzius Haven her.