Fællesspisning: Dyrk, fermentér, sylt - hvad kan vi lære af krigskøkkenet?

Diverse: Gastronomi

Kødfrie dage, food prepping og fermentering - vidste du, at disse madtrends var strengt nødvendige tiltag hos mange familier under Anden Verdenskrig?

Tag dine børn med til en øjenåbnende fællesspisning, hvor vi sætter fokus på verdensmål nr. 12, som bl.a. handler om at mindske madspild, med hjælp fra tidligere generationers skatkiste af viden. Vi skal smage fermenterede grøntsager, syltet frugt og cikoriekaffe; alt sammen hverdagskost under krigen.

Imens fortæller historiker Dorthe Chakravarty, hvordan opfindsomme husmødre under krigen lærte sig selv at salte, sylte og henkoge, så maden holdt længere og rakte til flere. De enkle råd lød: Spis mindre kød, spis mere grønt, og undgå spild af mad.

Workshop og særlige smagsoplevelser for børnene.

OBS! Arrangementet starter kl. 17.