Jakob Illeborg

Musik: Rock/Pop

Illeborg er blevet et landskendt ansigt som hårdtslående vært på DR1's forbrugermagasin "Kontant".

Men før sin journalistiske karriere var han faktisk forsanger i det danske, London-baserede band Warwick Avenue, der udkom internationalt på legendariske Columbia Records og turnerede i hele verden. Nu har Illeborg igen helliget sig musikken 100% og er aktuel med sine sange om levet liv i London, kærlighed og drømme fra solo-debuten "Once Upon Tomorrow" (2019) og et "dream team" af et band.

"Once Upon Tomorrow" er indspillet over flere år i Storbritannien og Danmark. "Det startede som et minimalistisk projekt med kun trommer, bas og en guitar. Men i studiet stod det hurtigt klart, at sangene ville folde sig ud til en større produktion, og det endte nærmest som en slags rock'n'roll big band på nogle numre med stort backing band og både trommer, bas guitarer, percussion, hammondorgel, hornsektion, strygere og sågar et gospelkor", fortæller Jakob Illeborg om arbejdet med albummet.

Teksterne er bortset fra enkelt undtagelse - nemlig den smukke nyfortolkning af Kai Normann Andersen-visen "Der var engang" - alle på engelsk og personligt reflekterende, fortæller Jakob: "Jeg har jo boet i London i næsten 20 år, og enkelte af sangene er skrevet helt tilbage i slutningen af min tid med bandet - og ikke så få af numrene er skrevet på hotelværelser rundt om i verden, da jeg var korrespondent for DR. Nogle tekster er abstrakte, nogle er mere "straight" singer-songwriter historier, men en del har personlige referencer til et levet liv, til London, drømme, tabt ungdom og kærlighed".

Vi glæder os til at stifte musikalsk bekendtskab med Jakob Illeborg, når han besøger MantziusLive med band.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.