Åstrand/Salo - BirKam

Musik: Klassisk

Christina Åstrand: violin, Per Salo: klaver.

Har man hørt mere end et par stykker af DR's torsdagskoncerter, har man også hørt Christina Åstrand og måske også Per Salo spille. Christina Åstrand indtog pladsen som Radiosymfoniorkestrets koncertmester som ganske ung, og hun sidder stadig på den ærefulde post. Per Salo spiller klaver og andre tangentinstrumenteri orkesteret, nu kendt som DR Symfoniorkester, når musikken kræver den slags instrumenter. Parret har dannet duo i mange år.

Christina Åstrand er også en værdsat solist ikke mindst i musik af danske komponister. Hun har indspillet flere danske koncerter for violin og orkester. Hun, og i øvrigt også Den Danske Strygekvartet, som spiller sæsonens sidste koncert hos Birkerød Kammermusikforening, er indstillet til Nordisk Råds Musikpris i 2019.

Musikken vil bl.a. omfatte Richard Strauss' violinsonate, som er fra 1887, da han var 23 år. Da var hans karriere både som dirigent og som komponist allerede i gang. Han var ved at finde sine egne ben - indtil få år før havde han været meget klassisk inspireret, men hans stil skiftede nu i mere moderne og ekspressiv retning. To år senere udkom hans orkesterværk Don Juan, som stadig spilles meget. Senere skulle han blive kendt som komponist af operaer, med Rosenkavaleren som den måske mest opførte.

I skrivende stund er resten af koncertens program ikke fastlagt.

Program:
Richard Strauss: Sonate for violin og klaver, Es-dur, opus 18
(Yderligere værker oplyses senere)

Arranget af Birkerød Kammermusikforening

Dørene åbner kl. 18.30. Koncertstart kl. 19.30. Unr. siddepladser.