Kongelig jagt, Nordsjælland og sang

Diverse: Foredrag

Kom til en festlig aften om kongehusets betydning for jagt i Nordsjællands skove gennem tiden. Onsdag den 31. maj kl. 19.30 byder Kulturcenter Mariehøj på en festlig kulturaften om Kongehusets betydning for jagt i Nordsjællands skove gennem tiden.

Denne aften vil du kunne høre et foredrag med Jette Baagøe, der er forfatter til bogen 'Kongens Skov - verdens arv' og et oplæg af Christian Kjær, ven af kongehuset og flittig deltager i dets jagtselskaber. Vi binder foredragene sammen med sange med et af Nordsjællands bedste amatørkor: Det 40 mand store Hørsholm Kor.

Jette Baagøe, der er tidligere direktør for Danmarks Jagt- og Skovbrugsmuseum, fortæller om jagt gennem tiderne og Nordsjællands jagtruter, skove og natur. Aftenens sange handler om 'Øresund', 'Jagt', 'Kongen og Gud' samt 'Kærlighed'. Der vil også være mulighed for selv at synge med, idet programmet indeholder to fællessange. Der er indlagt en pause med lidt bobler til ganen midtvejs.

Inden arrangementsstart er det muligt at nyde en 'Jægergryde' med vildt i Kultur Brasseriet til 129,- kr.

Booking af 'Jægergryde' på tlf. 45 80 19 02 eller på mail bestilling@kulturbrasseriet.dk.

Entré: 100 kr. pr. person inkl. et glas bobler

Indgang/rød løber: HovedindgangenFAKTA:

Parforcejagtlandskab i Rudersdal

Primo juli 2015 meddelte UNESCOs Verdensarvskomité, at det nordsjællandske parforcejagtlandskab, herunder Jægersborg Hegn, er optaget på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Naturstyrelsen ejer de nominerede områder, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme administrerer Eremitageslottet, Allerød, Fredensborg, Gentofte, Gribskov, Hillerød, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner forvalter bufferzonerne omkring verdensarven inkl. nogle af de vejstykker, som er med i udpegningen.Jette Baagøe, foredragsholder

Tidligere direktør på Danmarks Jagt og Skovbrugsmuseum og forfatter til bogen 'Kongens Skov - Verdens Arv - parforcejagt i Nordsjælland'. Jette Baagøe er uddannet i zoologi, geologi og geografi på Københavns Universitet. Hun har gennem hele sit virke skrevet om dette emne og har stået i spidsen for det nu nedlagte Frederiksborg Kulturelle Miljøråd.Chr. Kjær, advokat

Siden 2000 har Chr. Kjær været Ridder af 1. grad af Dannebrog. I 2005 blev han tillige udnævnt til kammerherre. Chr. Kjær er en meget kompetent og vidende jæger. Som ven af Kongehuset har Chr. Kjær været en flittig deltager i kongehusets jagtselskaber, og han kommer derfor med en stor viden inden for emnet.Hørsholm-Koret

Et 4-stemmigt kor bestående af ca. 40 sangglade medlemmer. Repertoiret spænder over danske sange, klassiske værker samt sange på de lokale sprog, hvor de i udlandet giver koncerter. Koret har bl.a. gæstet Estland, Østrig, Spanien, Ungarn, Norge, Sverige, Polen, Tyskland, Finland og Luxembourg. Koret er inviteret til at synge adventen ind på Rådhuset i Wien 2017.


Klaus Munk Nielsen, korleder

Uddannet i kor- og ensembleledelse på Musikvidenskabeligt Institut hos Morten Topp fra 1984-1992. Endvidere har han suppleret med Dansk Amatørmusik Unions orkesterdirigent-uddannelse hos Frans Rasmussen og Geoffrey Brand samt kursus hos Giordano Bellincampi. Dertil har han senest taget en organisteksamen. Som kordirigent har han deltaget i masterclass hos Matthew Rowe og DAKU's videreuddannelseskursus for klassiske kordirigenter hos Alice Granum. Udover at være dirigent, er han desuden kammermusiker og optræder jævnligt som cellist f.eks. i Trio Convivio.

Arrangementet er arrangeret af Rudersdal Kommune i samarbejde med Hørsholm-Koret.

Fotokreditering: Statens Museum for Kunst.