Spring til indhold

FOREDRAG: Hønsefarmeren fra Høsterkøb

Diverse: Foredrag

Hør foredrag om Hans E. Andresens liv og karriere fra cyklende mælkedreng i Gl. Holte og succes på de hjemlige cykelbaner til OL-deltagelse, landevejssejre så langet væk som Egypten og de hårde strabadser på de højeste tinder i Tour de France.

Køb billet her.

I forbindelse med Mothsgårdens jubilæumsudstilling, 125 Fortællinger, dykker museets folk ned i særligt udvalgte gode historier fra de mange udstillinger, der har været gennem de 50 år med udstillinger på det gamle landsted.

Historien om de lokale cykelhelte har været fremme via ikke mindre end to udstillinger om cykelsport og cyklekultur på Mothsgården gennem tiden.

Med dette foredrag sætter arkivar Morten Meinert Jensen fokus på én helt særlige cykelrytter her fra egnen, nemlig "Hønsefarmeren fra Høsterkøb", Hans E Andresen (1927-2014), der på trods af navnet kom fra Gl Holte og i 1958 opnåede at blive den første dansker, der gennemførte Tour de France.

Foredraget om Hans E Andresens liv og karriere følger ham fra cyklende mælkedreng i Gl. Holte og succes på de hjemlige cykelbaner til OL-deltagelse, landevejssejre så langet væk som Egypten og de hårde strabadser på de højeste tinder i Tour de France.

Ved arrangementet serveres der kaffe m. sødt og der vil være mulighed for at se den publikumsroste jubilæumsudstilling '125 FORTÆLLINGER'. Læs mere her: https://museer.rudersdal.dk/rum/temaer/125-fortaellinger
Vi glæder os til at byde dig velkommen.