Spring til indhold

FOREDRAG: Afternoon Tea og fortællingen om Moth

Diverse: Foredrag

Velkommen til Afternoon Tea med et spændende foredrag i Moths hyggelige stuer. Der dækkes fint op med te, kager og små sandwich, når vi åbner dørene til en skøn eftermiddag, hvor Arkivar, Morten M. Jensen dykker ned i historien om Matthias Moth.

Køb billet her

Kom til Afternoon Tea i Mothsgårdens hyggelige stuer og oplev et spændende foredrag og om Matthias Moth.

Dato: 23. maj, kl. 14.00-16.00
Sted: Mothsgården, Søllerødvej 25, 2840 Holte

I forbindelse med Mothsgårdens jubilæumsudstilling, 125 Fortællinger, dykker museets folk ned i særligt udvalgte gode historier fra de mange udstillinger, der har været gennem de 50 år med udstillinger på det gamle landsted. I hovedbygningen kan du opleve udstillingen om Rudersdals historie og Matthias Moth (1649-1719).

Helt eksklusivt inviterer vi nu til Afternoon Tea med spændende foredrag i Moths hyggelige stuer på Danmarks ældste landsted. Der dækkes fint op med te, kager og små fingersandwich, når vi åbner dørene til en skøn eftermiddag på Mothsgården i godt selskab med Arkivar, Morten Meinert Jensen, som dykker ned i historien om Matthias Moth.

Ligesom flere andre topembedsmænd under Christian 5. tilbragte gehjemeråden og sprogforskeren Matthias Moth sommeren i Søllerød omkring år 1700. Matthias Moth kom tæt på magtens centrum, da hans søster blev Christian 5.s officielle elskerinde.

I foredraget skal vi følge Moths storslåede karriere ved den enevældige Konges hof og hans utrættelige arbejde med at samle den først ordbog over det dansk sprog. På hans landsted, Mothsgården, kan man stadig fornemme hans ånd i det genskabte arbejdsværelse, hvor vi udstiller et bind af hans danske ordbog.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til fint te selskab i Moth's egne stuer og dele den fantastiske fortælling om manden, Matthias Moth.

Pris pr. pers.: Kr. 199,-
Kulturklub pris pr. pers.: 175,-
ÆldreSagen pris pr. pers.: 175,-

Billet købes via linket øverst.

Prisen inkluderer:

Spændende foredrag om Matthias Moth, te med kage og mini sandwich samt adgang til Mothsgårdens udstillinger.

Der udbydes kun få billetter til dette eksklusive arrangement, så køb din billet allerede i dag.

Læs mere om Mothsgården: https://museer.rudersdal.dk/rum/temaer/mothsgaarden