Spring til indhold

Forårsaktiviteter i påskeferien på Vedbækfundene og i Gl. Holtegards barokhave

Udstilling: Historisk

Gå på æggejagt i Vedbækfundenes udstillinger og prøv at male et mågeæg. Lav også din egen sumpskildpaddeunge. Saml ingredienser til din egen stenalderret i udstillingerne. Find alle æggene fra havens fugle i Gl. Holtegaards smukke barokhave.

Forårets komme betød, at stenalderjægerne i Vedbæk for 7.000 år siden kunne supplere kosten med mågeæg og andre fugleæg. Der er æggejagt i Vedbækfundenes udstillinger. Se hvor mange æg du kan finde. Måske bliver du den, der finder dem alle æggene? Vi trækker lod om en pose med søde stenalderdyr blandt alle deltagere i æggejagten. Prøv også om du kan male et æg, så det ligner et rigtigt mågeæg.

Fortsæt æggejagten i Gl. Holtegaards barokhave. Prøv om du kan finde æggene fra havens fugle.

Stenalderjægerne spiste også skildpadder. Klimaet var dengang 2-3 grader varmere, og der levede sumpskildpadder i Vedbæk. Om foråret, når det blev varmere kom skildpadderne op fra bunden af søerne, hvor de havde overvintret og lagde æg på bredden af søerne. Ud af æggene kom bittesmå sumpskildpaddeunger, som var bare 2-3 cm lange. Lav din egen sumpskildpaddeunge af ler og valnøddeskaller.

Gå på jagt efter spiselige ting i Vedbækfundenes urskov og ved stenalderfjorden. Se hvor mange spiselige ting, du kan finde.

· Find ingredienser til din helt egen stenalderret i Vedbækfundenes udstillinger.

· Skriv din opskrift ned eller tegn nogle af de ting, du vil bruge til din ret.

· Aflever din stenalderopskrift eller tegning og vær med i konkurrencen om en flot plakat med strandens fugle eller en anden plakat efter eget valg i Vedbækfundenes butik.

Forårsaktiviteter i påskeferien på Vedbækfundene, Rudersdal Museer og i Gl. Holtegaards barokhave fra lørdag d. 1. april til og med 2. påskedag mandag d. 10. april.

Aktiviteter i Vedbækfundenes udstillinger i museets åbningstid:

tirsdag - fredag kl. 12-16

lørdag og søndag kl. 12-17

mandag lukket, dog åben 2. påskedag mandag d. 10. april 10-17.

Kunsthallen Gl. Holtegaard og Vedbækfundene, Rudersdal Museer

Attemosevej 170

2840 Holte.