Spring til indhold

Udgrav et menneskeskelet i din efterårsferie!

Udstilling: Historisk

På Vedbækfundene ved Gl. Holtegård kan du i skolernes efterårsferie selv prøve, hvordan arkæologer udgraver skeletter. I udstillingen sættes en sandkasse op, hvori der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med graveskeer og pensler.

Udgrav et menneskeskelet i din efterårsferie!

På Vedbækfundene ved Gl. Holtegård kan du i skolernes efterårsferie fra lørdag d. 15. oktober til søndag d. 23. oktober selv prøve, hvordan arkæologer udgraver skeletter.

I udstillingen sættes en sandkasse op, hvori der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med graveskeer og pensler.

Under udgravningen kan du høre om arkæologernes arbejdsmetoder, og hvad de døde skeletter kan fortælle os. Du kan være med til at køns- og aldersbestemme skelettet og finde ud af, hvor høj personen var. Du finder også ud af, hvordan vi ser ud indeni, og hvor mange dele et skelet består af.

I Vedbækfundenes udstilling kan du også se rigtige menneskeskeletter fra et stenalderjægerfolk, der levede i Vedbæk for 7.000 år siden. De levede i den varmeste tid, der målt siden sidste istid. Det varme klima betød, at de kunne fange sumpskildpadder og skyde pelikaner i Vedbæk. Mød kvinden med barnet på svanevingen. En ung kvinde på ca. 18 år og et for tidligt født barn, der nænsomt blev begravet sammen, og barnet blev gravlagt lagt på en svanevinge.

Vedbækfundene byder også på en tegnekonkurrence for børnene. Tegn en knogle eller et af skeletterne i udstillingen og deltag i konkurrencen om en pose med stenalderdyr. Den heldige vinder bliver fundet søndag d. 23. oktober kl. 17.00. Der bliver trukket lod blandt alle deltagere i tegnekonkurrencen.

Pris: 40 kr. Børn under 18 år gratis.

Vedbækfundene har som noget særligt også åben om mandagen i efterårsferien.

Åben mandag-fredag kl. 12-16, lørdag og søndag kl. 12-17.

For yderligere information kontakt:

Anne Birgitte Gurlev

Museumsinspektør, leder af Vedbækfundene

Telefon 45 80 63 63

E-mail agur@rudersdal.dk.