Foredrag med Hans Christian Davidsen i anledning af 100 året for Sønderjyllands genforening

Diverse: Foredrag

I 2020 markerer vi, at det er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Derfor holder vi et spændende foredrag med journalist Hans Christian Davidsen, som har skrevet bogen "Danmark syd for grænsen - en kulturguide til Sydslesvig".

Arrangører: Hørsholm Grænseforening, Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum og Rudersdal Museer.

Hans Christian Davidsen tager os, med udgangspunkt i sin bog, med til kendte og mindre kendte steder af kulturel og kulturhistorisk betydning syd for grænsen - alle med en dansk vinkel.

Hør for eksempel om en mindretalsdansker, der genopdagede en synagoge, som nazisterne havde beslaglagt og indrettet som fiskerøgeri, historien om Nolde-museet, der i mange år nægtede forskere udefra adgang til arkiverne og om den største samling af skagensmalerier uden for Danmark. Hør også om tyske kræfter, der den dag i dag ikke anerkender ordet genforening, om de to mindretal der heller ikke kan fejre genforeningen på samme måde som danskerne - kort sagt: Om det som andre kalder »Slesvigs deling«.

Det vil ved arrangementet være muligt at købe Hans Christian Davidsens bog "Danmark syd for grænsen" til en favørpris på 200 kr. mod normalt 250 kr. i boghandlen.

Foredraget er opdelt i to afdelinger. I pausen byder vi på en øl, en vand eller et glas vin.

Vi indleder og afslutter aftenen med en sang. Vel mødt!

Sted: Administrationscentret v. Hovedbiblioteket, Store Sal, Stationsvej 38, 3460 Birkerød.